Travel AdvisorTravel Advisor

6 najboljih otoka za odmor u Europi, a nisu Hrvatska i Grčka

Otkrijte 6 najboljih otoka za odmor u Europi

Nije lako pronaći savršenu destinaciju za ljetni odmor. Idealno je pronaći mjesto koje će ponuditi dovoljno mogućnosti za opuštanje, ali i za aktivnosti koje očekujemo za vrijeme savršenog odmora. Gdje će lokalna kultura biti zanimljiva, restorani dobri, plaže prekrasne, a noćni život zanimljiv? Dobro vrijeme je također je vrlo bitno u odabiru destinacije. Treba znati i gdje se dobro provesti uz optimalne troškove. Izbor destinacije za savršen odmor nije lak, zato evo nekoliko prijedloga koji bi mogli zadovoljiti probirljivi ukus. Grad na Mediteranu koji oduševljava

Naš izbor:

Mallorca

© Eugene Zhyvchik from Unsplash

Ako ste ljubitelj netaknute prirode ovo je prava destinacija za vas. Od sjevera Mallorce, s veličanstvenim plažama i ugodnim vjetrom, koji surferima pruža svakodnevno uživanje, do juga gdje su plaže prekrivene pijeskom. Sve izgleda gotovo nestvarno!

Ako ste ljubitelj noćnih provoda ovaj je otok za vas. Prepun je događanja, diskoteka klubova i pubova, koji već dugo privlače ljubitelje noćnog života iz cijele Europe. U klubovima zabava ne prestaje do ranih jutarnjih sati, a tada se sve seli na predivne plaže, prošarane zanimljivim barovima.

Sardinija

© Katie Kalmykova from Unsplash

Destinacija sa stilom, otmjena i fina. S vrhunskim restoranima, modernim marinama i netaknutim i pomalo divljim plažama mjesto je koje treba posjetiti. Baš cijeli otok, uključujući i njegovu unutrašnjost, prepun je divnih lokacija i netaknute prirode. Prekrasne plaže, kristalno čisto more, netaknuta priroda i mondeni društveni život glavni su razlozi koji posjetitelje privuku na ovaj otok na odmor. Biser zapadnog Mediterana.

Korzika

© Kevin et Laurianne Langlais from Unsplash

Trećina otoka zaštićena je kao park prirode, a veći dio obale još je uvijek netaknut od betona u odnosu na ostatak mediteranske obale. Samim time je i poznat kao “otok ljepote”. Najviši vrh Korzike je Monte Cinto i nalazi se samo 25 kilometara od mora. Otok je poznat i kao rodno mjesto Napoleona koje je rođen 1769. godine u Ajacciu. Brda i doline zajedno s plažama za mnoge predstavljaju najbolju kombinaciju. Otok je poznat po vrhunskoj hrani i eko proizvodnji.

Lanzarote

© Zinah Insignia from Unsplash

Lanzarote je najistočniji Kanarski otok. Uglavnom je planinski otok vulkanskog porijekla te je zaštićen od strane UNESCO-a kao rezervat biosfere. Dramatičan krajolik i spektakularna priroda na Lanzarote godišnje privuku više od dva milijuna turista. Glavna prirodna atrakcija je Jameos del Agua, podzemna jama nastala djelovanjem vulkanske lave, koja je dio golemog vulkanskog spiljskog sustava na sjeveru Lanzarotea. U središtu otoka smjestila se vinska regija La Geria gdje se u udubljenim rupama crnog vulkanskog pijeska okruženim suhozidima uzgajaju trsovi malvazije, jedinstveni u svijetu. Život na Tenerifima

Azori

 

© Ferdinand Stohr from Unsplash

Ovo portugalsko otočje usred Atlantskog oceana pravi je raj za aktivni godišnji odmor. Sastoji se od ukupno devet vulkanskih otoka na kojima vlada vječno proljeće. Pod utjecajem su Golfske struje pa su česte iznenadne kiše, a temperatura se ni po zimi ne spušta ispod 16 stupnjeva. Zbog velikih valova, Azorski otoci su omiljena surferska destinacija. Vrlo je atraktivno i planinarenje po vulkanima.  Otoci su poznati i kao ronilačka destinacija. Oko Azora se može vidjeti mnoštvo riba, morski psi, kitovi i kitopsine. Raj za ronioce.

Malta

© Ferenc Horvath from Unsplash

Malta je jedna od atraktivnijih turističkih destinacija poznata po predivnim kamenitim plažama, kao i brojnim drugim sadržajima koje je čine privlačnom za ljubitelje putovanja o kojima se sanja! Nigdje na tako malom prostoru nećete dobiti više nego ovdje. More, dobre plaže, bogato kulturno naslijeđe i arhitektura koja će vas oduševiti samo su neki od razloga za posjet Malti. Uživajte u mnoštvu različitih restorana, klubova i lokala za noćni provod. Malta je grad – otok. Uvijek se negdje nešto događa. Bogata kultura i bogata ponuda za vrsne hedoniste. Malta zimi.

Autor naslovne fotografije: © Ivan Ragozin from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima, Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleNovo istraživanje otkrilo koji su najdosadniji putnici u avionu
Next articleDođite na 3. “Wine, olive & heritage festival”