6 najboljih otoka za odmor u Europi, a nisu Hrvatska i Grčka.

6 najboljih otoka za odmor

6 najboljih otoka za  odmor u Europi

 

Nije lako pronaći savršenu destinaciju za ljetni odmor. Idealno je pronaći mjesto koje će ponuditi dovoljno mogućnosti za opuštanje, ali i za aktivnosti koje očekujemo za vrijeme savršenog odmora. Gdje će lokalna kultura biti zanimljiva, restorani dobri, plaže prekrasne, a noćni život zanimljiv? Dobro vrijeme je također je vrlo bitno u odabiru destinacije. Treba znati i gdje se dobro provesti uz optimalne troškove. Izbor destinacije za savršen odmor nije lak, zato evo nekoliko prijedloga koji bi mogli zadovoljiti probirljivi ukus.

 

Majorka

6 najboljih otoka za odmor

Ako ste ljubitelj netaknute prirode ovo je prava  destinacija za vas. Od sjevera Majorke, s veličanstvenim plažama ugodnim vjetrom, koji surferima pruža svakodnevno uživanje, do juga gdje su plaže prekrivene pijeskom, sve izgleda gotovo nestvarno.

Ako ste ljubitelj noćnih provoda ovaj je otok i za vas. Prepun je događanja, diskoteka klubova i pubova, koji već dugo privlače ljubitelje noćnog života iz cijele Europe. U klubovima, zabava ne prestaje do ranih jutarnjih sati, kada se sve seli na predivne plaže, prošarane zanimljivim barovima.

Sardinija

6 najboljih otoka za odmor

Destinacija sa stilom, otmjena i fina. S vrhunskim restoranima, modernim marinama i netaknutim i pomalo divljim plažama mjesto je koje treba posjetiti. Baš cijeli otok, uključujući i njegovu unutrašnjost, prepun je divnih  lokacija i netaknute  prirode. Prekrasne plaže, kristalno čisto more, netaknuta priroda i mondeni društveni život glavni su razlozi koji posjetitelje privuku na ovaj otok na odmor. Biser zapadnog Mediterana.

Korzika

6 najboljih otoka za odmor

Trećina otoka zaštićena je kao park prirode, a veći dio obale još je uvijek netaknut od betona u odnosu na ostatak mediteranske obale, a samim time je i poznat kao “otok ljepote”. Najviši vrh  Korzike je Monte Cinto i nalazi se samo 25 km od mora. Otok je poznat i kao rodno mjesto Napoleona koje je rođen 1769. u Ajacciu. Brda i doline u kombinaciji s plažama za mnoge čine najbolju kombinaciju. Otok poznat po vrhunskoj hrani i eko proizvodnji.

Lanzarote

6 najboljih otoka za odmor

Lanzarote je najistočniji Kanarski otok. Uglavnom je planinski otok vulkanskog porijekla zaštićen je od  UNESCO-a kao rezervat biosfere. Dramatičan krajolik i spektakularna priroda godišnje na Lanzarote privuku više od dva milijuna turista. Glavna prirodna atrakcija je Jameos del Agua, podzemna jama nastala djelovanjem vulkanske lave, dio je golemog vulkanskog spiljskog sustava na sjeveru Lanzarotea. U središtu otoka smjestila se vinska regija La Geria gdje se u udubljenim rupama crnog vulkanskog pijeska okruženim suhozidima uzgajaju  trsovi malvazije, jedinstveni u svijetu.

Azori

6 najboljih otoka za odmor

Ovo portugalsko otočje u sred Atlantskog oceana pravi je raj za aktivni godišnji odmor. Sastoji se od ukupno devet vulkanskih otoka na kojima vlada vječno proljeće. Pod utjecajem su Golfske struje pa su česte iznenadne kiše, a temperatura se ni po zimi ne spušta ispod 16 stupnjeva. Zbog velikih valova, Azorski otoci su omiljena surferska destinacija. Vrlo je atraktivno i planinarenje po vulkanima.  Otoci su poznati i kao ronilačka destinacija. Oko Azora se može vidjeti mnoštvo riba, morski psi, kitovi i kitopsine. Raj za ronioce.

Malta

6 najboljih otoka za odmor

Malta je jedna od atraktivnijih turističkih destinacija poznata po predivnim kamenitim plažama, kao i brojnim drugim sadržajima koje je čine privlačnom za ljubitelje putovanja o kojima se sanja! Nigdje na tako malom prostoru nećete dobiti više nego ovdje. More, dobre plaže, bogato kulturno naslijeđe i arhitektura koja će vas oduševiti samo su neki o razloga za posjet Malti. Uživajte u mnoštvu različitih restorana, klubova i lokala za noćni provod. Malta je grad – otok. Uvijek se negdje nešto događa. Bogata kultura i bogata ponuda za vrsne hedoniste.

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal.

Koja je zemlja bolja za odmor: Hrvatska ili Grčka?

Grad na Mediteranu koji će vas oduševiti

Moje iskustvo života na sunčanim Tenerifima