Travel AdvisorTravel Advisor

5 toplih destinacija za zimski odmor

Strah vas jezime i niskih temperatura?

Donosimo 5 toplih destinacija za zimski odmor. Hladni i mračni mjeseci imaju svojih čari i zadovoljstava, no nije loše prelomiti ih putovanjem u toplije krajeve.

Key West, Florida, USA

Florida je jedno od najpopularnijih dredišta za ljubitelje zimskih odmora u Americi i to s razlogom. Uz obale Atlantika i Meksičkog zaljeva, vrijeme je divno, a obala prekrivena neodoljivim plažama. Neke od najpopularnijih turističkih aktivnosti u Key Westu uključuju susrete s dupinima, vožnju kajakom po prirodi, ronjenje i snorkeling u Ft. Jefferson i Dry Tortugas ili unajmite čamac u marini Key West da sami istražite obale. U mjestu vas očekuju trgovine, muzeji, umjetničke galerije, kazališta i još mnogo toga. Ili se jednostavno možete opustiti na jednoj od pješčanih plaža.

Havana, Kuba

Jednom kada stignete na Kubu, trebat će vam piće dobrodošlice. Budite poput Hemingwaya i krenite do bara u kojem je ispijao Daiquiri. U studenom počinje sušna sezona na Karibima i Kubi. Uragani su uglavnom protutnjali karipskim morem pa dolazi vrijeme s puno sunca i plavog neba. Havana je vrlo privlačan grad usprkos tome što je zapušten pa ga vole zvati „Najljepši zapušteni grad svijeta“. Glavni grad Kube se nalazi se na zapadnoj strani otoka s više od 2,5 milijuna stanovnika. Kroz svojih 15 okruga, posebno u Playi, Plaza de la Revolucion, Centro Habana, Habana del Este i Staroj Havani (područje svjetske baštine UNESCO-a od 1982.), putnici će pronaći brojna mjesta od arhitektonskog, kulturnog i turističkog interesa.

Martinique

Martinique je divan otok u Karibima koji spaja eleganciju i sofisticiranost Pariza s karipskom ljepotom i lokalnom kreolskom kulturom. Otok odiše izrazito francuskim ambijentom kroz svoju poznatu kuhinju, stil i radost života. Posjetitelji također otkrivaju ljupku toplinu regije Zapadne Indije u ljudima koja nadopunjuje poseban kreolski začin glazbe, plesa, lokalnih jela i načina života. Prirodna čuda Martiniqua uključuju spektakularne plaže, tirkizne lagune, planinske vrhove, uspavani vulkan i veličanstvenu prašumu. Ovaj je otok idealna lokacija za jedriličare zbog velikih marina u kojima se unajmljuju jedrilice za nautički turizam. Martinique je francuska teritorija.

Cartagena, Kolumbija

Južna Amerika ima mnoštvo dragulja, a Cartagena u Kolumbiji je definitivno jedno od mjesta u kojem je ugodno provesti zimski odmor. Grad predivne obale, atraktivne arhitekture, cool umjetničkih galerija i još mnogo toga. Cartagena de Indias  spaja šarm kolonijalne arhitekture, noćni život, kulturne festivale i raznolike prirodne krajolike. Savršeno iskustvo odmora. Gradske plaže mame i pozivaju vas da se opustite i uživate u osvježavajućem povjetarcu: Topl Karipsko more je idealno za kupanje. Ali, to nije sve što Cartagena ima za ponuditi – grad također ima izvrsnu kuhinju te bogatu hotelsku i turističku infrastrukturu. Ovo nevjerojatno odredište čuva tajne povijesti u starom gradu opasanim zidinama, na svojim balkonima i uskim kamenim stazama.

Natal, Brazil

Natal leži na atlantskoj obali južnoameričkog kontinenta. Ovaj grad je glavni grad Rio Grande do Norte, države smještene na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Brazila. Natal je poznat po osunčanim plažama, prirodnim ljepotama i poznatim povijesnim znamenitostima. To je popularno odredište za turiste koji žele istražiti plaže i druge prekrasne atrakcije koje oavj dio Brazila nudi. Važno je napomenuti da je to Europi najbliži dio Brazila do kojeg let traje samo sedam sati iz Lisabona. Grad je također poznat kao “Cidade do Sol” što doslovno znači Grad sunca, ili, prikladnije, Sunčani grad. Natal se ponekad naziva i “sjeveroistočnim Londonom”.

Previous articleSve što trebate znati o Adventu: datumi i značenje
Next articleCordoba za uživanje