Beč na biciklu – Ring Strasse

Autor članka:
Podijeli:

Beč na biciklu – Ring Strasse
Ring Str. je zasigurno jedna od najljepših ulica svijeta. Nedavno se provezoh biciklom u krug kako bi snimio ovaj video. Biciklističke staze su odlično uređene, uglavnom kroz drvored. Beč na biciklu je odličan doživljaj.
Djelomično su staze odvojene od pješaka, a tamo gdje nisu svi poštuju bicikle. Naravno, daleko su od automobila i ostalog prometa. Bicikli su u Beču svakodnevni oblik prijevoza mnogima. Grad je uglavnom ravan pa nije teško voziti. Parkirališta za bicikle su svuda, a mnogo je i stanica (120) gdje se može uzeti i ostaviti unajmljeni City bike. Prvi sat je besplatan. Najbolje se registrirati preko weba.
U samom prometu su bicikli prisutni na svim ulicama. Ne smije, a to nitko ni ne radi, voziti se po pločniku niti po gradskim parkovima (osim Pratera). Na ulici su biciklisti ravno pravni sudionici u prometu. Negdje ima nacrtanih traka, negdje ne, no nitko ne trubi niti živčano prestiže. Ipak je to Beč.
Beč na biciklu je odličan izbor za razgled grada po gradu. Jeftin, a i koristi zdravlju te mnogi turisti unajmljuju gradske bicikle.
Beč na biciklu je organiziarn i kao razgled grada. Krug po Ringu bez zaustavljanja traje oko pola sata. Svatko ga lako može napraviti. Na nekim mjestima treba vezati bicikle i prošetati se kroz parkove, ući u muzeje ili popiti kavu. U tom je slučaju najbolje vratiti bicikl u stanicu tj. odjaviti ga pa po potrebi uzeti drugi.

Travel AdvisorAlpe Adria

Posjetite naš YouTube kanal.

Video vodič po Salzburgu

https://www.travel-advisor.eu/vrhunci-gastronomije/

Što vidjeti u Grazu ?

 

Nove objave