Travel AdvisorTravel Advisor

Što vidjeti u Grazu ?

Što vidjeti u Grazu?  Grad se može pohvaliti sa 900 godina vibrantne povijesti. Za vrijeme posjeta Grazu otkrit ćete 900 godina staru baštinu ovog austrijskog grada uvrštenog na popis UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine. Grad je savršeno prigrlio suvremenu arhitekturu i dizajnerske građevine.

Poznavatelji Graza obožavaju ovaj grad zbog njegove ljepote, šarma, duha i topline. Posebna je i ovdašnja kuhinja. Činjenica je da je Graz mali grad koji nudi sve pogodnosti velegrada.

 

 

Teško da igdje na svijetu na tako malom prostoru možete naići na takvu raznolikost arhitektonskih stilova. Od Srednjeg vijeka, pa sve do 21. stoljeća.  Skrivene uličice, romantična sela, Gotička, Renesansna i Barokna arhitektura: cijela stoljeća ovdje žive jedno uz drugo u potpunom skladu sa modernom arhitekturom.

Graz – Drugi najveći grad Austrije – Što vidjeti u Grazu?

Svaki put iznova uvjerit ćete se kako je ovaj grad zasluženo bio Habsburška rezidencija. Graz Burg, s dvostrukim spiralnim stubištem u Gotičkoj katedrali i mauzoleju cara Ferdinanda. Posjeta je vrijedan  Landhaus u Herrengasseu, sa prekrasnim vrtom i  oružarnica Zeughaus, u kojoj je najveća kolekcija oružja na svijetu.

 

 

Nominacija za Austrijsku metropolu užitka, priznanje je koje otkriva kulinarska umijeća i ponudu restorana u Grazu.

Sve se vrti oko sezonske kuhinje, svježih namirnica iz regije Styrian. Oko Styrianskog piva, vina, sokova i izvorske vode. Uživanje u hrani i dobrom zdravlju.

Graz- Austrijski drugi grad po veličini čeka na vas !

 

by Luka Šestan

das Copyright für die Bilder ©Graz Tourismus

Posjetite naš YouTube kanal.

Najbolji outlet šoping centri u regiji

Video vodič po Salzburgu

Kraljica talijanskih Dolomita – Cortina d Ampezzo

 

Previous articleBaltimore je šarmantan lučki grad
Next articleCrikvenica se budi