Travel AdvisorTravel Advisor

Rivijera Maya- Vodič kroz najspektakluarnije atrakcije

Pregršt je razloga zbog kojih ćete se zaljubiti u Rivijeru, koji priča nevjerojatnu priču o povijest kulture Maya ispisanu u veličanstvenoj Chichen Itzi, obiluje prekrasnim plažama i hipnotizirajućim zelenilom džungle te nevjerojatnim i susretljivim mještanima. U nastavku donosimo vodič za sve ono što možete vidjeti i raditi u ovom zabavnom gradu…

Posjetite Chichen Itzu

Chichen Itza je jedno od novih sedam svjetskih čuda. Sada imate mogućnost istražiti tu ljepotu i mistiku kroz stručno turističko vodstvo koje predvodi arheolog. Možete naučiti sve o čuvenim igrama s loptom koji su Maye prakticirale kao i pregršt zanimljivih priča, a također i religiju kojoj nije bilo strano ni prinošenje ljudskih žrtava.

@blueskiesopenroads

Najzanimljiviji dio grada je poznati hram Kukulcan. Izgrađen je prije više od tisuću godina, bez pomoći današnje tehnologije, a Maye su sam hram koncipirale na takav način da je hram savršeno usklađen sa zvijezdama i planetima stoga djeluje kao ogromni kalendar. Jednostavno nevjerojatno!

Zapanjujuće lijepe cenote, svojevrsne špilje bez svoda koje oduzimaju dah su prirodni rezultat urušavanja kamena vapnenca, uslijed kojeg je podzemna voda ostala izložena. Nemojte propustiti priliku, uskočite u taj očaravajući bazen te zaplivajte s ribama. Voda nije ni pretopla ni prehladna, a te prirodne špilje pronaći ćete u Cancunu, ali i drugim okolnim područjima u Meksiku.

@paisajes_de_mexico

Posjetite Xcaret

Xcaret je ekološko – arheološki park u Cancunu koji je pun raznovrsnih aktivnosti. Na primjer, možete plivati u različitim rijekama, uživati u obroku uz plažu ili se približiti raznim životinjama i insektima.

@xcaretpark

Posebno impresivan dio parka je Paviljon Leptira, koji je dom nebrojenih količina tih prelijepih bića koji lete svuda oko vas.

@xcaretpark

Na kraju večeri, tamo se odvija nevjerojatna izvedba koja priča priču o meksičkoj i mayanskoj povijesti, te je nikako ne smijete propustiti!

@cainroblesphotography

Kako biste stvarno uvidjeli sve ljepote Xcareta, bit će vam potreban cijeli dan tako da budite spremni na šetnju i obavezno ponesite dodatne slojeve odjeće.

Posjetite Podvodni muzej

Svakako preporučujemo da odete i vidite ovaj muzej ukoliko su vremenski uvjeti odgovarajući. Koncept podvodnog muzeja je očuvanje koraljnih grebena, koji su zbog klimatskih promjena i čovjekovog djelovanja izuzetno ugroženi.

@jai.sangha

Sam koncept muzeja zasnovan je na ideji vođenja turista kroz umjetne koraljne grebene i stotine skulptura koje se mogu vidjeti do krone. Fascinantno je vidjeti kako ribe plivaju pokraj različitih skulptura i figura prekrivenih debelim slojevima raznovrsnih algi.

@katha.strophal

Istražite drevne ruševine grada Tuluma

Iako prekrasan, Tulum je ustvari relativno malen, ali i prekrasan grad. Ipak, njegove zapanjujuće drevne ruševine razlog su zašto ne biste smjeli zaobići ovo mjesto prilikom vašeg posjeta

Za relativno malu naknadu od oko 65 pesosa (5 dolara) imate pristup nevjerojatnim pogledima na Karibe i fascinantnu arhitekturu datiranu između 13. i 15. stoljeća. Nakon što završite s istraživanjem, spustite se niz stube i okupajte se u kristalno plavom moru koje okružuje ovaj fascinantan lokalitet.

Plaža Akumal

Proglašena za najljepšu plažu Rivijere Maya. Predivni mekani bijeli pijesak koji nije vruć na suncu. Ronjenje s kornjačama koje na ovoj plaži nesu jaja. Tek ružnjikave građevine, koje su nastale zadnjih par godina u zaleđu plaže nagrđuju pogled. Stoga gledajte u Karipsko more. Zdravije je.

Rivijera Maya je jedna od najboljih turističkih destinacija na svijetu.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite i pretplatite se na naš YouTube kanal.

Veličanstveni prizori i spektakularna mjesta koja su zabranjena turistima

Playa del Carmen – dragulj rivijere Maya

Las Coloradas: Ružičaste lagune stvorene za ljubitelje robinzonskog odmora

 

Previous articleKako obići sve znamenitosti Praga u dva dana
Next articleKoja je zemlja bolja za odmor: Hrvatska ili Grčka?