Cebu – turistički otok u Filipinima

Autor članka:
Podijeli:

Igor je bio tjedan dana na poznatom turističkom otoku Cebu pa evo njegovih dojmova.

Nakon dvije godine odlaganja došlo je vrijeme i za Filipine. S frendovima sam odabrao regiju Visayas i Cebu City otkuda smo išli na izlete.

Hrana je fina kao i svuda u Aziji. Iznenadilo nas je da su hoteli i izlasci na Filipinima jeftiniji od ionako ne preskupih Indonezije, Tajlanda, Vijetnama i sličnih zemalja.

Let je bio Doha- Clark ( manji aerodrom oko 2 sata vožnje od Manile ) iz Clarka let Cebu Pacific Air  do Cebua.

Cebu

Ono sto sam navikao na putovanjima je da odmah kupim lokalnu Sim karticu sto sam i napravio u Clarku za 10 USD.

Cebu pacific je low cost i kartu Clark-Cebu-Clark sam kupio nekih 7 dana prije putovanja i cijena je bila 80$.

Cebu aerodrom je na otoku Mactan koji je oko 40 min udaljen od Cebu Cityja. Otok ima puno lijepih resorta na plažama ali o tome malo kasnije.

Taxi s aerodroma do grada je oko 9 $, Uber je 5 $. Na Filipinima je dobro što svi pričaju engleski jezik ( u Vijetnamu bih nekad poludio kada želiš nešto objasniti a ljudi jednostavno ne razumiju. )

Grad Cebu ima puno crkava. Svakako preporučujem za posjetu je Basilica de Santo Nino oko koje ćete naci i dosta suvenirnica.

Cebu

Hrana i masaže su posvuda i jako je jeftino. Restorani i barovi za izlazak su najbolji u IT PARKU. To je ogroman poslovni park sa zgradama stranih kompanija. Preko dana se zaposlenici spuštaju jesti u okolne restorane u kojima preko noći svuda svira živa glazba.

Tu se nalazi i Ayala Mall na koji ne treba trošiti previse vremena osim eventualno suvenira ili neki brzi ručak na terasama.

Dobro je otići na planinu iznad Cebu grada u Lantaw restoran. Cijene su super i hrana je prava Filipinska. Oko grada nema nekih posebnih plaža nego su sve unutar  resorta.

Nakon 3 dana lutanja po Cebu prešli smo na otok Mactan, jedan dan odsjeli u nekom bzvz hotelu usred ničega, a onda se preselili u Mövenpick resort . Iako je hotel 5 zvjezdica  cijena sobe je bila oko 80 eura na dan.  Plaža naravno super, bijeli pijesak – pravi mali tropski raj.

Cebu

Od izleta smo uzeli ronjenje s kitopsinama (kitovi slični morskim psima), no nismo se uspjeli probuditi da vidimo kitove pa smo samo uživali u istraživanju otoka bijelih plaža i u kayakingu.

Cijena je bila oko 90$ po osobi i tu je sve uključeno, vodiči, ručak, cuga, brod…

Ono što je pod obavezno za vidjeti su Kawasan slapovi i bilo bi dobro da ne prespavate to ronjenje s kitopsinama.

Bio sam prekratko, no moje mišljenje je da Filipini i pogotovo Cebu još uvijek zaostaju za razvijenim turizmom ostalih Azijskih zemalja, Filipini su super iako me još uvijek nisu fascinirali. Naš izlet je bio kratak – svega 6 dana, tako da obavezno kroz sljedećih 6 mjeseci planiram otići i na Palawan u El Nido.

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor

TOP 10 atrakcija u Bangkoku

Kuala Lumpur u tri dana

http://www.travel-advisor.eu/singapur-nocu/

 

Nove objave