Children free zone u avionima ?

Autor članka:
Podijeli:

Prema anketama više od 50% putnika je za prijedlog da se u avionima odvoje putnici bez male djece od onih koji putuju s djecom mlađom od 10 godina.

Da li je to uvod u children free zone ?

Sve više putnika koji često lete avionima traže da se odvoje od obitelji s malom djecom ispod 10 godina. Trend traženja children free zona u avionu se proširio svijetom.

Sama ideja sjedenja pored nečijeg malog djeteta ili bebe se mnogima čini neprihvatljivom. To nije samo želja pojedinaca. Prema anketama Airfare watchdoga više od 52% putnika traži da obitelji s djecom mlađom od 10 godina budu smještene u zasebnom dijelu aviona.
Neke kompanije su već uvele posebne „Children free“ zone, no niti jedna velika međunarodna kompanija nije najavila takav potez. Nakon videa, koji je bio šeran i u našoj grupi Savjetnik za putovanja, u kojem klinac vrišti i uznemirava sve oko sebe na transatlantskom letu u trajanju od 8 sati, su ponovno počele debate na tu temu.
Vjerojatno svi putnici bi mogli navesti poneki let na kojem je bilo glasne djece.

 

Kad čekiram kartu i biram mjesto u avionu uvijek pitam da li je u blizini neko malo dijete i ako je mijenjam mjesto za neko udaljenije. Nemam ništa protiv dječice, ali niti mi nije gušt satima slušati ili gledati bučne mališane koji su se oteli kontroli. Nedavno sam imao potrebu moliti kabinsko osoblje da upozori roditelje, inače slatke curice, da ne lupa svojim dražesnim nožicama po mom naslonu.

U debatama se čak prilično često navodi da su putnici spremni platiti i nešto višu cijenu karte samo kako bi imali svoj mir na interkontinentalnom letu.

Children free zone u avionima
Kao što postoje adults only te family hoteli, očekuje se i odgovor avio kompanija na zahtjeve putnika. Neke to već rade, ali ne javno. Roditelje s djecom grupiraju u prednji dio ekonomske klase. Radi se o velikim široko trupnim avionima koji imaju sekcije u ekonomskoj klasi. Avio kompanija koja će prva izaći s takvim prijedlogom će vjerojatno doživjeti kritike, no u konačnici tako bi svi bili zadovoljniji. Roditelji i djeca jer ne bi nikom smetali te ostatak aviona koji bi u miru kontemplirao do dolaska na drugi kontinent.

Travel Advisorbusiness 

Posjetite naš YouTube kanal.

Najbrži let preko Atlantika

https://www.travel-advisor.eu/nikad-jeftinije-jednostavnije-na-put-oko-svijeta/

Fake location – trik koji je dobro znati

 

Nove objave