Search
Close this search box.

Fake location – trik koji je dobro znati

Autor članka:
Podijeli:

Osigurajte si povoljnije letove uz pomoć ovog trika.

Način na koji aviokompanije formiraju cijene teško je objasniti. Međutim, poznato je da cijena karte ovisi i o lokaciji s koje kupujete. Ustvari o lokaciji s koje sustav misli da kupujete kartu.

Postoje trikovi kojima ga možete zavarati mijenjajući valute plaćanja u svoju korist. Iz ne posve shvatljivih razloga, kada u nekoj drugoj zemlji pokušavate rezervirati domaći let, cijene su visoke. Ali kada, primjerice, jeste u toj zemlji, cijene istog leta znatno su povoljnije. Do ovog fenomena dolazi zbog mjesta prodaje na kojoj se transakcija naplaćuje. To može utjecati na cijenu svake međunarodne avio karte.
Većina ljudi ne zna za mali trik koji im može pronaći povoljnije karte kupljene na webu. Najbolji je za kupnju domaćih letova u stranoj zemlji.

Eurowings proširuje ponudu

Neke zrakoplovne kompanije nude bolje cijene osobama koje kupuju aviokarte iz iste države u kojoj se nalazi središnjica tvrtke. Da bi iskoristili ovu pogodnost ponekad je potrebno tek promijeniti zemlju u padajućem izborniku.

U avioprijevozu nema pravila što se tiče cijena. Primjerice, povratna karta Zagreb-New York košta oko 4500 kuna. No, ima slučajeva kada letiš za New York, pa nakon par dana produžiš za Los Angeles, pa se nakon par dana vratiš iz Los Angelesa za Zagreb, a sve platiš oko 4200 kuna. Dobije se let više za manje novca.
Naravno avionske kompanije protive se takvom načinu prodaje, jer ne zarade dovoljno. Takve postupci nisu ilegalni, ali će vas aviokompanije, ako shvate što pokušavate pokušati spriječiti. Tako, primjerice, ne možete online kupiti povratnu kartu od grada na kojem se presjeda.

 

U snalaženju u svemu tome pomoći će vam neke stranice koje postoje na webu, pogotovo ako putujete u velike gradove kao što su New York, Chicago ili London. Skiplagged su recimo zbog gubitaka već tužile dvije aviokompanije; United i Orbitz.

Na primjeru jednog leta možemo pokazati kako ovo funkcionira. Primjerice treba va, jedan smjer New York – London. Kupite povratnu kartu New York – Riga (odnosno New York – London/London – Riga/Riga – London/London – New York). Na check- inu kažete da vam checkiraju prtljagu samo do Londona, jer će u protivnom prtljaga otići za Rigu. Izađete u Londonu, ne pojavite se na letu London – Riga, u tom slučaju vam karta propada i ne možete koristiti let Riga-London-NYC jer morate poštivati “slijed kupona”. Znači propada povratni let, no u mnogim slučajevima i dalje trošak može biti bitno manji nego da ste kupili direktnu liniju New York- London u jednom smjeru.
Provjerite je li se uz kartu mora posebno platiti zrakoplovna pristojba, dodatni iznos za prtljagu ili osvježavajuća pića, pa tek onda donesite odluku o tome što vam se isplati kupiti.

Uvijek dobro provjerite što kupujete. Ako se nekad cijena aviokarte čini preniska da bi bila istinita, moguće je da nećete biti zadovoljni konačnim rezultatom.

Posjetite naš YouTube kanal.

Kuda ide turistički business ?

Najveća zgrada na svijetu ?

Aplikacije koje olakšavaju putovanja

Nove objave