8 destinacija za ljubitelje divljih životinja

Autor članka:
Podijeli:

Od potrage za polarnim medvjedima na Arktiku do velike petorice u Africi, svijet je prepun nevjerojatnih divljih životinja i avantura čeka na svakom koraku. Ako volite životinje evo 8 destinacija za ljubitelje divljih životinja.

Galapagos

Galapagos je skupina vulkanskih otoka koji se nalaze na udaljenosti od oko tisuću kilometara od južnoameričkog kopna. Točnije od obale Ekvadora.

Na Galapagosu se mogu pronaći neke od najrjeđih i najneobičnijih vrsta životinja. Od divovskih kornjača koje mogu biti teške 350 kg i žive do 150 godina, pa do neobičnih i simpatičnih ptica bluna.

8 destinacija za ljubitelje divljih životinja

Ovdje također možete vidjeti i jedinog guštera na svijetu koji se prilagodio plivanju u oceanu. Na otocima žive i pingvini, jedina vrsta koja naseljava sjevernu hemiseru, a također se mogu pronaći i jedinstvene divovske stonoge koje narastu i do 30 cm. Kormorani su ovdje toliko , da veliki da su postali jedina vrsta kormorana na svijetu koji ne mogu letjeti.

Indija

Oko četiri posto površine zemlje prekriva preko 90 nacionalnih parkova i oko 482 rezervata za divlje životinje. Indija je posebna po tome što u njoj obitavaju tigrovi i divlji lavovi.

8 destinacija za ljubitelje divljih životinja

Poznata je po nacionalnim parkovima i netaknutoj prirodi, a pruža utočiste divljim životinjama od kojih su najbrojniji tigrovi. Ovdje možete vidjeti tigrove u prirodnom okruženju, kao i brojne druge egzotične vrste životinja i ptica.

Antarktika

Od životinja na Antartici žive pingvini, i to osam vrsta, zatim ptice smeđi pomornik i albatros. U moru obitava najviše račića sličnih škampima, zatim lignji, tuljana i ribe.

8 destinacija za ljubitelje divljih životinja

Nije naseljena ljudima, ali nekoliko država polaže pravo na dijelove ovog kontinenta. Na Antartici povremeno živi 10.000 znanstvenika iz 18 zemalja, čija područja istraživanja variraju od mikrobiologije do svemira. Tijekom ljeta Antarktiku posjeti oko 10.000 turista.

Ruanda i Uganda

Netaknute tropske prašume okružene divljim i rijetkim životinjama. Ljubazni ljudi i prekrasne zemlje,ovdje možete iskusiti putovanje u Afriku kakva je nekad bila.
U netaknutim tropskim kišnim šumama, bit ćete okruženi zlatnim majmunima i planinskim gorilama koje kao da žele da se napokon prisjetimo od kuda smo došli i zašto smo ponovno ovdje.

Svalbard, Norveška

Otočje Svalbard nalazi se u Arktičkom oceanu, na pola puta između Norveške i Sjevernog pola. Ovdje ćete naći nedirnutu arktičku pustinju. Riječ Svalbard znači “hladna obala”, jer se ondje zimi temperature spuštaju do -40ºC, a jaki sjeverni vjetrovi i ledene sante gotovo potpuno prekidaju promet među otocima.

8 destinacija za ljubitelje divljih životinja

Mnoge ptice selice služe se otocima kao odmorištem za sezonskih letova, a njihovo je promatranje postalo važnom turističkim granom. Tuljani, morževi i kitovi žive ispod obala otočja.

Pantanal, Južna Amerika

Pantanal se smatra domom za oko 1000 vrsta ptica, 400 vrsta riba, 300 vrsta sisavaca, 480 vrsta gmazova i preko 9000 različitih podvrsta beskralježnjaka.

8 destinacija za ljubitelje divljih životinja

Među najrjeđim životinjama koje nastanjuju močvarna područja su: močvarni jelen  i divovska vidra. Dijelovi Pantanala su također dom za neke ugrožene vrste: ptice Hijacintne are , krunastog usamljenog orla, grivastog vuka, divljeg psa, južnoameričkog tapira  i gigantskog mravojeda. Pantanal je dom jedne od najvećih populacija jaguara (Panthera onca) na Zemlji.

Aljaska

Tamo gdje svijet počinje završava nalazi se raj za svakog pravog avanturista. Aljaska, koja je poluotok na sjeverozapadu Sjeverne Amerike odredišt jeza svakog ljubitelja divljline i prirode.

8 destinacija za ljubitelje divljih životinja

Godišnje je posjeti veliki broj turista, bez straha od hladne klime i divljih životinja. U stvari, medvjedi, vukovi, foke i kitovi glavni su magnet za ljubitelje safarija.

Tanzanija

Tanzanija nudi puno za istraživanje i avanturu. U nacionalnim parkovima moći ćete vidjeti divlje životinje izbliza, a posebna je sreća kad ugledate Veliku afričku petoricu koju čine lav, afrički slon, afrički bivol, leopard i crni nosorog. Pojam se odnosi se na pet afričkih životinja koje je najteže uloviti lovom pješice te po kriteriju opasnosti lova.

8 destinacija za ljubitelje divljih životinja

Travel Advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Kada na safari?

Tanzanija od safarija do mora

https://www.travel-advisor.eu/3978/

Nove objave