Search
Close this search box.

Što vidjeti za 6 sati u Dohi

Autor članka:
Podijeli:

Praktični savjeti kako potrošiti vaših 6 sati u Dohi i nekih 250 – 300 kuna maksimalno..
Prije svega dobro je napomenuti da vam je dovoljno i cca 6 sati između letova ako želite jurnuti do grada i vidjeti neka mjesta Qatarske i arapske kulture.
Taxiji s aerodroma u Dohi naplaćuju 45 kuna start i to je dosta skupo s obzirom na to da je litra goriva ovdje 2.50 kn tako da vam preporučujem da se spojite na aerodromski WiFI i tražite Uber.

Što vidjeti za 6 sati u Dohi
Uber će možda biti ukupno 45 kuna do najbližih atrakcija.. pa krenimo..stigao vam Uber i krećete ka Souk Waqifu ( vožnja traje 15-20 min ) nešto kao trg – korzo ali na arapski način. Super atrakcija za masu turista.
Restorani nude sve moguće arapske specijalitete i slatkiše. Arapske slatkiše možete kupiti otprilike na sredini Souqa i vjerujte mi jako su fini. Poslije Shishe i kave u Souqu krenite put MIA.
Museum of Islamic Arts je preko puta Souqa na obalama zaljeva – treba vam max. 15 min hoda.

Što vidjeti za 6 sati u Dohi
S tog mjesta je lijep pogled na poslovni dio Dohe. Ulaz u muzej je besplatan. Oko muzeja je super veliki park za sjesti i opustiti se te napraviti par selfija, naravno.
Samo za informaciju da je hrana na Souqu malko skuplja nego dalje u Dohi ali već u ulici pored možete pojesti super jeftinu Indijsku, tajlandsku i razne druge vrste hrane – za oko 30 kuna.
Ako još uvijek imate vremena skoknite do Katara plaze koje je i srediste svih kulturoloških događaja… Taxi ili UBER od Muzeja do Katare otprilike košta 25 kn u jednom smjeru i vožnja traje 15 minuta ( u slučaju gužve na cesti trajat će 30 min )

Što vidjeti za 6 sati u Dohi
Blizu Katare je i The Pearl of Qatar – porto Arabia, slično kao Marina Dubai. Lijepi neboderi između kojih prolaze plovni kanali… nije lose… ( od Katare vožnja 20 min ) tu je odmah i grad koji se tek gradi i u njemu će biti finale svjetskog prvenstva – LUSAIL. Da, ovdje se gradi cijeli grad.
Doha nije jeftin grad, ali može se naći super hrana za malo novca. Turisti ne idu posjetiti, a meni je to nešto sto treba vidjeti u Dohi, u ulicu Matar Qadeem pored starog aerodroma. Ulica je krcata razno raznim jeftinim restoranima i dućanima sa suvenirima. Odavde će povratak na Hamad aerodrom trajati 10 ak minuta i koštat će oko 30 kn taxijem. Hrana je raznolika, fina i jeftina.
Time ste napravili krug po Dohi. Potrošili oko 120 kn za taxije i 100 tinjak kuna za vodu, kavu, hranu.

Što vidjeti za 6 sati u Dohi
Za otići na pivo ili vino te fine sireve, preporučujem Belgium Pub, Crown Plaza bar, Oryx Rotana bilo koji bar, no cijena piva 0.5 L je oko 80 kn pa se pripremite na probijanje budžeta.
Ako imate još vremena i volje možete otići u Aspire park i chillati uz jezera i pritom gledati izgradnju stadiona za Fifa 2022 svjetsko prvenstvo u Qataru. Taxi će kostati oko 50 kuna, a vožnja trajati oko 40 min.

Što vidjeti za 6 sati u Dohi
Doha je siguran grad danju i noću te se sve više otvara se zapadu.
Ako vas još bilo sto zanima a nije pokriveno ovim tekstom slobodno se javite u inbox.

Happy travels – Igor K. & Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

http://www.travel-advisor.eu/putovanje-u-oman/

 

Gdje prezimiti? Donosimo popis najboljih otoka

Dubai: putovanje za pamćenje, a gdje odabrati smještaj?

 

 

Nove objave