Travel AdvisorTravel Advisor

Što vidjeti za 6 sati u Dohi

Praktični savjeti kako potrošiti vaših 6 sati u Dohi i nekih 250 – 300 kuna maksimalno..
Prije svega dobro je napomenuti da vam je dovoljno i cca 6 sati između letova ako želite jurnuti do grada i vidjeti neka mjesta Qatarske i arapske kulture.
Taxiji s aerodroma u Dohi naplaćuju 45 kuna start i to je dosta skupo s obzirom na to da je litra goriva ovdje 2.50 kn tako da vam preporučujem da se spojite na aerodromski WiFI i tražite Uber.

Uber će možda biti ukupno 45 kuna do najbližih atrakcija.. pa krenimo..stigao vam Uber i krećete ka Souk Waqifu ( vožnja traje 15-20 min ) nešto kao trg – korzo ali na arapski način. Super atrakcija za masu turista.
Restorani nude sve moguće arapske specijalitete i slatkiše. Arapske slatkiše možete kupiti otprilike na sredini Souqa i vjerujte mi jako su fini. Poslije Shishe i kave u Souqu krenite put MIA.
Museum of Islamic Arts je preko puta Souqa na obalama zaljeva – treba vam max. 15 min hoda.

S tog mjesta je lijep pogled na poslovni dio Dohe. Ulaz u muzej je besplatan. Oko muzeja je super veliki park za sjesti i opustiti se te napraviti par selfija, naravno.
Samo za informaciju da je hrana na Souqu malko skuplja nego dalje u Dohi ali već u ulici pored možete pojesti super jeftinu Indijsku, tajlandsku i razne druge vrste hrane – za oko 30 kuna.
Ako još uvijek imate vremena skoknite do Katara plaze koje je i srediste svih kulturoloških događaja… Taxi ili UBER od Muzeja do Katare otprilike košta 25 kn u jednom smjeru i vožnja traje 15 minuta ( u slučaju gužve na cesti trajat će 30 min )

Blizu Katare je i The Pearl of Qatar – porto Arabia, slično kao Marina Dubai. Lijepi neboderi između kojih prolaze plovni kanali… nije lose… ( od Katare vožnja 20 min ) tu je odmah i grad koji se tek gradi i u njemu će biti finale svjetskog prvenstva – LUSAIL. Da, ovdje se gradi cijeli grad.
Doha nije jeftin grad, ali može se naći super hrana za malo novca. Turisti ne idu posjetiti, a meni je to nešto sto treba vidjeti u Dohi, u ulicu Matar Qadeem pored starog aerodroma. Ulica je krcata razno raznim jeftinim restoranima i dućanima sa suvenirima. Odavde će povratak na Hamad aerodrom trajati 10 ak minuta i koštat će oko 30 kn taxijem. Hrana je raznolika, fina i jeftina.
Time ste napravili krug po Dohi. Potrošili oko 120 kn za taxije i 100 tinjak kuna za vodu, kavu, hranu.

Za otići na pivo ili vino te fine sireve, preporučujem Belgium Pub, Crown Plaza bar, Oryx Rotana bilo koji bar, no cijena piva 0.5 L je oko 80 kn pa se pripremite na probijanje budžeta.
Ako imate još vremena i volje možete otići u Aspire park i chillati uz jezera i pritom gledati izgradnju stadiona za Fifa 2022 svjetsko prvenstvo u Qataru. Taxi će kostati oko 50 kuna, a vožnja trajati oko 40 min.

Doha je siguran grad danju i noću te se sve više otvara se zapadu.
Ako vas još bilo sto zanima a nije pokriveno ovim tekstom slobodno se javite u inbox.

Happy travels – Igor K. & Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Putovanje u Oman

 

Gdje prezimiti? Donosimo popis najboljih otoka

Dubai – gdje odabrati smještaj ?

 

 

Previous articleBratislava zimi? Može se i nije loše
Next articleŠto raditi u Budimpešti ?