Zašto barem jednom u životu morate posjetiti Egipatski muzej u Kairu?

Autor članka:
Podijeli:

Egipatski muzej u Kairu čuva najveću svjetsku kolekciju artefakata iz doba faraona, te nijedan posjet Egiptu nije potpun bez posjete njegovim galerijama. Originalna kolekcija Egipatskog muzeja  osnovana je krajem 19. st. od strane Augusta Mariettea i nalazila se u Boulaqu.

Kairo, Egipatski muzej
@sprs_

Postav Egipatskog muzeja je preseljen 1891.g. u palaču Ismail – paše u Gizi, prije konačnog premještaja 1902. g. u zgradu na Tahrir trgu, koja je prva zgrada na svijetu uopće izgrađena isključivo za muzejsku namjenu.

Kairo, Egipatski muzej
@andra_went_traveling

Egipatski muzej je dizajniran u neoklasičnom stilu od strane Marcela Dourgnona, egipatski muzej ima 107 dvorana ispunjenih predmetima datiranima od prapovijesti do rimskog razdoblja, a većina zbirke usmjerena je na faraonsko doba. Muzej ima oko 160.000 objekata koji pokrivaju 5000 godina egipatske prošlosti.

Egipatski muzej, Kairo
@lissynyerojas

U samom prizemlju Egipatski muzej sadrži eksponate koji su razvrstani kronološkim redoslijedom, dok su objekti na gornjem katu grupirani prema grobu ili kategoriji; ovdje su izložena blaga Tutankamona, drveni modeli svakodnevnog života, kipovi božanstava i rijetka skupina fajumskih portreta. Na drugom katu su također izložene mnogobrojne kraljevske mumije Novog Kraljevstva.

Egipatski muzej, Kairo
@valentine905

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Top 6 najboljih gradova u Aziji

Što posjetiti u Maleziji osim Kuala Lumpura ?

31 savjet – sve što morate na Baliju ili ne smijete

 

Nove objave