Što posjetiti u Maleziji osim Kuala Lumpura ?

Autor članka:
Podijeli:

Što posjetiti u Maleziji osim Kuala Lumpura ?

Prije nego nam je balinežanski vulkan Agung promijenio planove, u Maleziji smo planirali posjetiti samo Kuala Lumpur. Nakon otkazivanja leta za Denpasar, odlučili smo pomnije istražiti zapadnu stranu Malajskog poluotoka što se pokazalo kao odlična ideja.

Što posjetiti u Maleziji
Iz Singapura smo se otputili prema prvom odredištu, gradu Melaki. Poznat po svojoj bogatoj prošlosti, u 16. stoljeću je bio centar razmjene između sjevera i istoka, a vladali su Portugalci i Nizozemci te se njihov utjecaj još vidi kroz uščuvane zidine i crkve. Od 2008. godine, centar grada je uvršten na listu UNESCO kulturne baštine. Danas je miran gradić, a tijekom dana uzbuđenje pruža ulica Jonker – glavna shopping ulica puna restorana i vozača koji nude razgled grada u kičasto ukrašenim vozilima. Nakon 22 sata možete bez grižnje savjesti na počinak jer noćni život ne postoji.
Što posjetiti u Maleziji

Zatim smo se otputili prema otoku Pangkor, smještenom na pola puta između Kuala Lumpura i George Towna. Taj ribarski otočić se sve više okreće turizmu i razvoju popratnih sadržaja. Toliko je malen da ga se motorom ili mini busom može obići za manje od sat vremena. Otok vrvi životinjama koje se slobodno kreću, lijepim plažama i finom hranom.

Što posjetiti u Maleziji
Prije povratka u Kuala Lumpur smo posjetili otok Penang i glavni grad George Town, nekad popularno zvan „Biser Orienta“. Danas je informatička meka i jedna od najbogatijih malezijskih pokrajina. U starom djelu grada se može vidjeti britanski utjecaj s kraja 18. stoljeća kada su vladali ovdje. Također je od 2008. godine na popisu UNESCO kulturne baštine.

Što posjetiti u Maleziji
George Town slovi kao grad gdje se najbolje jede što je posljedica različitih utjecaja i nacionalnosti (Malezijci, Kinezi i Indijci) koje žive u gradu. Hrana je dostupna na svakom koraku, a cijene vrlo pristupačne. Preporučujem šetnju Malom Indijom koja je jedna od ljepših u kojima sam bila.
Što posjetiti u Maleziji

Kada vam dosadi vrućina u gradu, sat vremena vožnje lokalnim busom od George Town je Batu Feringgi. Tamo se protežu duge, pješčane plaže i uglavnom dominiraju poznati hotelski lanci. Idealno mjesto za odmor jer je smještaj jeftin, a ponuda bogata.

Što posjetiti u Maleziji
U blizini se nalazi NP Penang u kojem majmuni bezbrižno skakuću. Staze su općenito dobro održavane i pogodne za sve dobne skupine. Nedaleko je i farma leptira Entopija, dom 55 000 leptira – toplo preporučujem obiteljima s djecom i svima koji se tako osjećaju.

Što posjetiti u Maleziji
Malezija je cjenovno vrlo atraktivna jer su smještaj, prijevoz i hrana (relativno) jeftini. Osim alkohola koji je dosta skup. Stanovništvo Malezije je vrlo pristupačno, ljubazno i otvoreno, a većina se može sporazumjeti na engleskom jeziku što uvelike olakšava boravak u toj zemlji. Smještaj u Penangu potražite na Booking.com.

Travel Advisorputovanja

Pratite naš YouTube kanal.

Kuala Lumpur u tri dana

 

Indija – 10 savjeta za putovanje.

Cebu – turistički otok u Filipinima

 

Nove objave