Top 6 najboljih gradova u Aziji

Autor članka:
Podijeli:

Najveći i najmnogoljudniji kontinent na Zemlji vrvi svojim prirodnim ljepotama, impozantnom arhitekturom, bogatom kulturom i kulinarskim delicijama. Ukoliko vas put ikada nansese tamo, donosimo popis top 6 najboljih gradova u Aziji kao i sve razloge zbog kojih ih nikako ne želite zaobići…

 

1.Tokyo

Top 6 najboljih gradova u Aziji

Putovanje u japansku prijestolnicu će na vas definitivno ostaviti neizbrisiv utisak. Tokyo je urbani raj – fuzija prošlosti i sadašnjosti koja će vas zapanjiti svojim imperijalnim palačama, neboderima i antičkim svetištima. Svoje dane provedite istražujući svjetski poznate muzeje, kulturnu baštinu i japansku pop kulturu u Harajukuu, a večeri pjevajući karaoke u Shibuyi i obilasku pubova u Golden Gaiju. Nije tajna kako Tokyo nosi titulu  gastronomske meke pa nikako nemojte propustiti uživati u ponudi nekih od najboljih restorana na svijetu. Bez obzira kušate li sushi pripremljen u izvedbi najlegendarnijih chefova na svijetu ili probate noodle na obližnjoj gastro kućici – to će biti najbolje jelo koje ste ikada probali. Ako ste do sada dvojili: sada je uistinu financijski najisplativije posjetiti Tokyo.

 

2. Bangkok

Top 6 najboljih gradova u Aziji

U prethodnoj je godini Bangkok posjetilo više od 20 milijuna ljudi. I nismo iznenađeni. Ovaj metropolis zavodi svojim orijentalnim hramovima, zlatnim palačama i magičnim marketima. Kada zađe sunce, Bangkok uistinu oživi i tada možete u potpunosti osjetiti svu njegovu magiju. Raskoš njegovog noćnog života dolazi u mnogim oblicima pa možete birati između luksuznih lounge barova na vrhovima zgrada ili go-go barova u podrumima noćnih klubova. Ako uzmete u obzir trenutno stanje ekonomije i već niske cijene – dobivate mogućnost iskusiti mnogo toga za relativno mali budžet. Naravno, ovisno o vašim apetitima.

3. Singapore

Top 6 najboljih gradova u Aziji

Singapore je financijski centar s reputacijom uljudnih stanovnika, miksom kineskog i malajskog utjecaja, ukusnom hranom i uzbudljivim noćnim životom. Spektakularni pogled na Botanic Gardens i Gardens By the Bay će vam oduzeti dah. Ako ste ljubitelj dobrog shoppinga – u Orchard Roadu ćete moći ostati danima, a sve ljubitelje visina osvojit će pogled sa Sands SkyParka.

4. Beijing

Top 6 najboljih gradova u Aziji

Postoje urbana mjesta i postoji Beijing. Glavni je grad Kine, pored grandioznih građevina, ulica i avenija – dom preko 21 milijun stanovnika. Kao sjedište kineskih imperatora kroz stoljeća, glavni grad drevnog Kineskog imperija još uvijek je zadržao puno dokaza svoje prošlosti koji su danas pod zaštitom UNESCA. Aristokratski hramovi, parkovi i palače – sve su otvorene za javnost. The Palace Museum, poznatiji kao Zabranjeni Grad je najveća i najpotpunija prastara imperijalna palača na svijetu, a tu su još i Temple of Heaven, Summer Palace, Ming Tombs, Zhoukoudian te dijelovi Velikog kineskog Zida. U centru grada se nalazi Tiananmen Square gdje su se odigrali neki od najvećih političkih demonstracija i protesta u povijesti

5. Kuala Lumpur

Top 6 najboljih gradova u Aziji

Kuala Lumpur je najpoznatiji po svojim džamijama, hramovima i kolonijalnim zgradama, stoga ovaj životopisni grad ima toliko toga za ponuditi. Njegove impozantne građevine pričaju povijesne priče, a njegova bogata i raznovrsna ponuda svakako neće iznevjeriti ni one koji su tamo navratili kako bi uživali u jeftinom shoppingu, dizajnerskim buticima i modernoj gastro ponudi.

6. Seoul

Top 6 najboljih gradova u Aziji

Seoul i Južna Koreja je priča o trijumfu. Naime,1960. godine ova je zemlja imala GDP koji je graničio s najsiromašnijim zemljama u Africi, a danas je 11. najveća ekonomska sila na svijetu. Spoj bogate kulturne povijesne baštine i futurističkih prizora impozantnih građevina nesumnjivo će vas impresionirati pa ni ne čudi činjenica kako Seoul nevjerojatnom brzinom postaje jedna od najpopularnijih destinacija.

Travel Advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

https://www.travel-advisor.eu/4788/

 

Što raditi u Singapuru kad padne mrak?

9 uobičajenih prevara u jugoistočnoj Aziji – kako ih izbjeći

Nove objave