Search
Close this search box.

Everyone is Welcome

Autor članka:
Podijeli:

Los Angeles je po mnogo čemu vodeći grad u svijetu. Gradski turistički ured je lansirao promidžbenu kampanju „Everyone is Welcome“. Kad pogledate video možda ćete zaključiti kao i ja da si to može dopustiti samo Los Angeles.


Dok Trumpova administracija tvrdi jedno i podiže zidove oko Amerike, Kalifornija i Los Angeles tvrde suprotno – „otvoreni smo za sve bez obzira na boju kože, vjersko ili seksualno opredjeljenje“
Gledajući brojke dolazaka turista i prihoda lako je zaključiti da si to mogu dozvoliti. Domaći turisti su potrošili u gradu oko 15 milijardi USD, a stranci 6,9. Broj posjetioca je 48,3 milijuna. Svim Američkim destinacijama su domaći turisti bitniji po prihodu i dolascima. U većini je razlika puno veća u korist domaćih. New York je grad iz koga dolazi najviše posjetioca u Los Angeles i Kaliforniju.

Promidžbene kampanje su fokusirane na društvene mreže pa je prošlogodišnji video vidjelo više od 27 milijuna ljudi što je donijelo više od 1,2 milijarde impresija. Kampanja je izraz dobrodošlice različitostima. Naročito je dobro prihvaćena u njima najvažnijim emitivnim zemljama, a to su Meksiko, Kanada, Kina i UK. Iz Meksika dolazi blizu dva milijuna posjetioca. Osjeća se pad broja dolazaka zbog Trumpove politike. Ove godine se očekuje više od sedam milijuna stranaca.

Zanimljivo je da se u New Yorku primjenjuje drugačiji model reklamiranja. Veliki Billboardi oko Time Squarea i Penn stanice će vrtjeti promotivne video klipove.
Los Angeles je jedan od najpoznatijih brendova u turističkom svijetu. Na godišnjem nivou popunjenost hotela je visokih 83% što spada među najbolje svjetske rezultate. Uz tako dobre rezultate turizam ipak ne spada u pet najvažnijih ekonomskih grana Los Angelesa.

Travel Advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Južna Kalifornija  – top 5 mjesta za uživanje

https://www.travel-advisor.eu/direktni-letovi-iz-hrvatske-u-sad/

https://www.travel-advisor.eu/sto-vidjeti-u-los-angelesu/

 

Nove objave