Search
Close this search box.

Firenca i Toskana u dva dana

Autor članka:
Podijeli:
Firenca je nevjerojatno lijepa. Kada se nađete u ovom gradu, vidite ga i osjetiti dalje nećete vjerovati da je toliko lijep. Zato, ako planirate u Italiju, Firencu svakako uvrstite u svoj raspored. I Rim i Veneciju treba vidjeti. Ali Firencu, nju nikako ne propustite.

U Firenci se ima što razgledavati i čemu diviti i cijeli tjedan. Ali ako i nemate cijeli tjedan, već nekoliko  dana ili vikend može biti dovoljan da makar dijelom upoznate ovu ljepoticu. Planirate li obilazak više gradova u Italiji, svakako ostavite dan, dva za Firencu vrijedna je svakog trenutka.

firenca i toskana u dva dana

U dva dana zahvaljujući dobrim ponudama obilazaka i izleta možete upoznati Veneciju i stići na kratki izlet Toskanom.

Firenca
Teško je reći što najviše zadivljuje u Firenci. Veličanstvena arhitektura, bajkoviti vrtovi ili pogledi od kojih zastaje dah. Dok šetate gradom ne zaboravite da se u Firenci sve vrti oko umjetnosti. Firenca nije velika i u kratko vrijeme se može obići, što je za početak dovoljno.
Svojim šarmom pozvat će vas na ponovni posjet, a to tada ćete pamtiti šetnju i užitak pogleda na najvažnije atrakcije grada koje u pri prvom posjetu morate vidjeti. Kada ste u ovako znamenitostima bogatom i lijepom gradu ograničeni vremenom, možda je najbolje otići  na organizirani obilazak, ali i ako se upustite u samostalnu avanturu samo treba napraviti plan i užitak je zagarntiran.

Vrtovi Boboli

Boboli vrtovi su uređeni u tipičnom toskanskom stilu. Predstavljaju veličanstven spoj prirode i kulture Italije i najveći su muzej na otvorenom u Italiji. Krase ih visoke žive ograde, stari drvoredi i brojne staze i prolazi koje formira drveće.

Galerija Uffizi

Za ljubitelje umjetnosti prvo mjesto koje će obići u Firenci. Ovo je jedna od najvećih firentinskih atrakcija, pa se može dogoditi da satima čekate u redu za ulazak. Ulaznicu je najbolje kupiti preko interneta.
Crkva Santa Croce
Crkva Basilica di Santa Croce nalazi se na trgu Piazza Santa Croce. Ovaj je trg u povijesti je služio kao mjesto pogubljenja heretika. Danas su ovdje štandovi sa suvenirima. Crkva Basilica di Santa Croce sagrađena je  u13. st. na mjestu franjevačke kapele, fasada i zvonik su iz 19. stoljeća.

Duomo

Razgledajte oktogonalnu krstionicu i  katedralu s Giottovim zvonikom, veličanstvene primjere renesansne arhitekture u mramoru.

firenca i toskana u dva dana

Piazzale Michelangelo

Vidikovac s kog je napravljeno vjerojatno najviše panoramskih fotografija Firence. Idealno mjesto za opuštanje, divljenje pogledu i užitak u pravom talijanskom esspresu.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio ili Stari most povezuje dvije obale rijeke Arno. Sadašnji oblik potječe iz 14. stoljeća, a prvi zapisi o ovom mostu datiraju još iz 10. stoljeća. Most ima tri glavna luka, od kojih najveći ima raspon od 30 metara, a druga dva po 27 metara. Ovo je i jedini most koji je preživio bombardiranja u Drugom svjetskom ratu.

Tržnice na otvorenom

Na tržnici Il mercato di San Lorenzo prodaju se razni proizvodi  poput torbi, jakni i asesoara od firentinske kože. Kako se radi o tržnici cijene su pristupačnije. Pored tržnice San Lorenzo, naći ćete zatvorenu tržnicu hrane, Il Mercato Centrale.

Parfumerija Santa Maria Novella

Parfumerija je nekad služila i kao apoteka, a bila je omiljeno mjesto koje su posjećivali pjesnici, elita i filmske zvijezde. Počeci rada parfumerije, na čijim su zidovima još stare freske, sežu u daleku 1221. godinu, kada su dominikanski fratri počeli sakupljali ljekovito bilje da bi pravili napitke i meleme.

firenca i toskana u dva dana

Firenca se smjestila u samom srcu Toskane, pa kada obiđete grad svakako se morate uputiti na izlet regijom. Imalo bi se tu gdje potrošiti dane i dane, međutim i u kratkom posjetu ljepota Toskane će vas ostaviti bez daha, zato nemojte propustiti makar jednodnevni izlet.

Toskana je regija blage klime, sunca, toplih ljeta, predivne arhitektura, čarobnih polja i vinograda s mnoštvom atrakcija i znamenitosti. Nudi najbolje od prošlosti i od sadašnjosti, predivne male gradove, vožnju vlakom, pogled na ljepote Italije. Prije nego uspijete izdvojiti duže vrijeme za ovaj dio Italije uživajte u čaroliji kratkog izleta iz Firence u ovu bajkovitu regiju.

Brežuljci prošarani vinogradima, na svakom brežuljku je crkvice i preslatka mala mjesta, koji će vas ostavit bez daha, dio Italije poznat po siru Pecorino, Chianti vinu i predivnoj prirodi ostavit će poseban dojam na vas. Toskana je savršena je za izlete iz Firence i kratka putovanja.

Travel Advisor – Europa

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

48 SATI – Italija , a možda i shopping manija ?

Italija u 14 dana

https://www.travel-advisor.eu/koja-europska-ima-najveci-rast-u-turizmu/

 

Nove objave