48 SATI – Italija , a možda i shopping manija ?

Autor članka:
Podijeli:

48 SATI – Italija, a možda i shopping manija ?

Zagreb – Noventa di Piave – Treviso  i  Venecija

Ako imate nešto viška eura, ako vas „svrbi“ kupiti nešto lijepo, dobro i kvalitetno. Ako vam je još k tome draga i talijanska moda, da ne kažem onaj filing „value for money“.U tom slučaju je stvarno pravo vrijeme da sjednete u auto i uputite se prema Veneciji. Prije polaska, rezervirajte smještaj u gradiću Treviso.

48 SATI – Italija

Nakon otprilike 3 sata vožnje od Zagreba, stići ćete u outlet Noventa di piave. Pripremite se na gužvu, ali, „who cares“. Vremena imate, lijepo je organiziran, uživajte u razgledavanju izloga ili, još bolje, u shoppingu koji se trenutno stvarno isplati.

Nakon outleta, uputite se prema Trevisu koji je udaljen pola sata od outleta. Treviso – „Tri lica“. Pitali smo od kuda to ime grada, ali taj dio nisam baš dobro shvatila. O samom gradu ima puno legendi, pa je eto tako nekako došlo i ime tri lica … tko (sa)zna, neka piše.

48 SATI - Italija

Treviso – Grad je u regiji Veneto u sjevernoj Italiji. Glavni  grad pokrajine Treviso broji oko 81 tisuću stanovnika, a oko 3 tisuće stanovnika živi unutar zidina iz mletačkog doba (le Mura).

Svakako je vrijedan pažnje i vremena. Romantičan, ima dušu, ugodne je atmosfere, niskih zgrada. Gradić čiji je centar na vodi. Prošaran kanalima koji neodoljivo podjsećaju na venecijansku arhitekturu. Treviso je bio za bogate venecijance ladanjsko mjesto još od XV st., tu su provodili vruće ljetne mjesece.

Vrlo je zanimljiva inofrmacija da je Treviso koljevka svima nam znanog kolača Tiramisu, kao i crvenog radiča specifičnog izgleda znanog kao radicchio trevisiano.

48 SATI - Italija

Lijepi parkovi, mnoge znamenitosti i male uličice.  O gastronomiji Italije, pa tako i Trevisa ne treba puno pričati. Prava su uživancija ti barovi, i ti slatki, ugodni, mirišljavi restorančići, trattorie pomalo bučne atmosfere, ali baš kako treba, u talijanskom stilu. Zlogajčići, tjestenine, pizze, sendvič ovakav onakav, sir ovaj onaj, i nezobilazan prosecco, aperol spritz, i odlična piva!

48 SATI - Italija

Venecija – Ako imate vremena, i želja vam je otići u Veneciju, vlak iz Trevisa vozi svakih 20-30 min. Karta u jednom smjeru je oko 3 eura, i za 30tak min ćete se naći u samom centru Venecije. Mi smo uživali u svim licima i naličjima Trevisa.

Krenite…

Saluti !

by Nikolina Gregorić

Posjetite naš YouTube kanal.

 

Italija u 14 dana

Trst za mlade i one koji se tako osjećaju

Alberobello kroz Hrvojev objektiv

 

Nove objave