Travel AdvisorTravel Advisor

Gdje za Valentinovo?

Romantika je in, povedite vašeg partnera ili partnericu u šetnju nekim od ovih romantičnih gradova. Valentinovo bi trebalo biti dan kada se posvećujemo posebnoj osobi u našem životu i pokazujemo joj koliko nam  znači. Neumoljiva komercijalizacija  praznika ljubavi pokušava nam sve više nametnuti dojam da se Valentinovo vrti samo oko skupih večera, ekskluzivnih izlazaka i raskošnih poklona. Možda je ipak najljepši dar iz ljubavi putovanje. Gdje za Valentinovo? 

Bled

Ovaj Alpski biser prava je kulisa za romantičan odmor za Valentinovo. Šetnja uz jezero, priroda, klizanje na zaleđenom jezeru, dobri hoteli i još bolji restorani. Ništa više od toga nije potrebno za bijeg i nekoliko dana ljubavi i romantike na bajkovitom mjestu.

U sred ledenjačkog jezera okruženog planinama smjestio otočić s crkvom  nad kojim se na stijeni kao čuvar nadvio tisućljetni dvorac. Planine oko Bleda pod vedrim nebom predstavljaju savršenu pozadinu i nezaboravan prizor. Bled ima za svakoga ponešto, bez obzira da li želite provesti miran i aktivan odmor.

Kulinarstvo i gastronomija danas su vodeći motivi turističke djelatnosti. Današnji turist  zna kako nije riječ o više ili manje punom želucu. Riječ je o otkrivanju lokalnog načina života. Raznolik izbor zimskih aktivnosti uključuje i romantičnu vožnju konjskom zapregom, zimske pohode, sanjkanje, klizanje, curling, hokej, penjanje po ledu i letove balonom iznad čarobnog alpskog svijeta leda i snijega.

Opatija

Poznata pod imenima poput ‘Stare dame’, ‘Bisera Jadrana’ ili ‘Kraljice turizma’, Opatija je elegantna primorska destinacija čija je turistička tradicija započela još daleke 1844.  Zaustavite se na trenutak, zatvorite oči, i  osjetit ćete bogatu kulturu grada, a možda i čuti korake iz prošlosti.

Nema boljeg osjećaja od opuštanja nakon dana provedenih u užurbanoj svakodnevici.  Wellness centri u Opatiji pravo su mjesto za opuštanje u dvoje. Tretmanima po vašoj mjeri vratit će vama i partneru izgubljenu energiju i prijeko potreban mir. Zajednički boravak u sauni ili prepuštanje užicima relaksirajuće masaže sigurno će potaknuti sva vaša osjetila.

Široka gastro ponuda u vrhunskim restoranima garancija su izuzetnog gastronomskog doživljaja. Izvedite voljenu osobu na romantičnu večeru i uživajte u lokalnim specijalitetima vrhunskih majstora kuhinje. Da bi doživljaj bio potpun, počastite se vrhunskim vinima.

Verona

Verona je drugi po veličini grad u talijanskoj regiji Veneto. Prepoznatljiva je po savršeno očuvanoj areni iz 1. stoljeća, ali ipak, najpoznatija je po Shakespeareovim  ljubavnicima, Romeu i Juliji.

Danas u starom dijelu Verone još uvijek postoji Julijina kuća i slavni balkon s kojeg je Julija zavapila svoje slavne riječi: “Romeo, o Romeo zašto si Romeo.” U dvorištu kuće nalazi se kip Julije s grudima koje izgledaju kao da su od zlata. To je rezultat mnogih dodira jer se vjeruje da će onaj koji dodirne Julijine grudi imati sreću u ljubavi.

Verona je dragulj srednjovjekovne arhitekture i umjetnosti. I dok ti gradovi privlače putnike iz svih dijelova svijeta, najviše raskošnim građevinama i povijesnom pričom, Verona ima adut više – najljepšu i najtragičniju ljubav svih vremena. Ima li boljeg mjesta za romantični odmor u dvoje, i to baš u mjesecu zaljubljenih?

Monako

Kneževina Monako je druga najmanja zemlja na svijetu, odmah nakon Vatikana. Prostire se na samo dva kilometra kvadratna i graniči samo s Francuskom. Monako je zapravo grad i ujedno država. Unatoč malom opsegu, radi se o svakako najintrigantnijoj i najluksuznijoj državi na svijetu koja slovi kao elitna destinacija.

Monako nisu samo kockarnice, novac,  formula jedan, skupi automobili, jahte, jet-set, glamur, poreski raj i život na visokoj nozi. Mjesto je ovo na kom se može provesti bajkovitih i hedonističkih nekoliko dana. Monako je pravo mjesto ako želite da se za Valentinovo vaša bolja polovica osjeća kao princeza.

Tu je i svima nam poznata priča o Grace Kelly, koja je ovom gradu dala poseban šarm i svojim ga životom ovdje vjerojatno i učinila toliko poželjnom destinacijom.

Pariz

Pariz zasluženo spada među najljepše gradova svijeta. Od nevjerojatnih atrakcija , preko magične Siene, Louvrea do šetnji i pogleda koji su kao kulisa romantičnog filma. Na sve to treba dodati i šetnju Eelizejskim poljanama, kojoj tek nekoliko avenija na svijetu može parirati. Hrana je kao  iz snova, jer ako neko zna dobro jesti, to su Francuzi. Grad ljubavi destinacije koju svi žele posjetiti, a najbolje vrijeme za slaviti ljubav u gradu ljubavi je za Valentinovo. Još jedna od europskih destinacija koju u veljači svi zaljubljeni zaslužuju posjetiti.

 

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal.

Ljubav je u zraku

Ako ljubiš, nitko ti ne može ništa

Karneval u Veneciji – svatko može biti netko drugi bar na jedan dan

Previous articleKarneval u Veneciji – svatko može biti netko drugi bar na jedan dan
Next articleKoje gradove treba posjetiti zimi ?