Prvi hotel u svemiru – Rusija pomiče granice putovanja

Autor članka:
Podijeli:

Prvi hotel u svemiru ?

Želja za putovanjima i novim destinacijama narasla je do te mjere da ćemo uskoro otkrivati mjesta o kojima dosad nismo ni sanjali – put u svemir novo je putovanje iz snova. Ruska svemirska agencija odlučila je svom poslu dodati dašak luksuza i proširiti turistički bussines u svemir. Žele sagraditi smještajni  objekt sa pet zvjezdica na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

hotel u svemiru

Ukoliko plan uspije pomoglo bi to Rusiji da stane uz bok dosadašnjim, privatnim kompanijama koje imaju plan turizam širiti u svemir. SpaceX, Virgin Galactic i Blue Origin imaju ozbiljne planove za komercijalna putovanja u svemir, na kojima rade već neko vrijeme.

Bit će ovo nešto skuplji oblik putovanja od posjeta destinacijama na našem planetu. Cijena putovanja iznosit će oko 40 milijuna dolara. Ukoliko se odlučite i za šetnju svemirom ili provesti tamo čitav mjesec to će koštati dodatnih 20 milijuna dolara. Izgradnja luksuznog svemirskog hotela kompleksna je i jako velika investicija.

Rusija već razmatra poslovne planove koje predlažu stručnjaci. Plan je financirati projekt iz predujma koji će uplaćivati potencijalni putnici. Novci bi se ulagali u izgradnju 20 tona teškog i 15 metara dugog modula u kom bi se nalazile smještajne jedinice.

prvi hotel u svemiru

Imajte na umu da ovo nije posve nova ideja. Priče o luksuznom svemirskom hotelu prisutne su još od 2010. godine. Tada je Ruska svemirska agencija najavljivala otvorenje ovakvog hotela 2016. Ipak, to se još uvijek nije dogodilo.

Ova konstrukcija uvelike bi trebala biti nalik znanstvenom modulu NEM-1 koji Rusija upravo gradi za ISS. NEM – 1 čiji je završetak već nekoliko puta najavljivan, po najnovijim informacijama trebao bi biti gotov do 2021.

Originalni plan uključivao je izgradnju dva NEM modula. Drugi luksuzni modul Rusija će opremiti posebno za svemirske turiste. To će i omogućiti ostvarivanje plana o izgradnji dva modula.

U svakom slučaju gradnja luksuznih svemirskih apartmana namijenjenih bogatim turistima nije nimalo lak, a ni jeftin posao.

Prošlo je 50 godina od kada je Rus Jurij Gagarin bio prvi čovjek koji je letio u svemir. Čini se kako je Rusija na pragu novog povijesnog događaja. Svemirski turizam je pred vratima ! Za prvi hotel u svemiru se primaju rezervacije.

Travel AdvisorYouTube kanal.

 

Kako rezervirati najpovoljniji hotel ?

Mikro hoteli su novi trend u hotelijerstvu

Nove objave