Search
Close this search box.

Kako rezervirati najpovoljniji hotel ?

Autor članka:
Podijeli:

Univerzalnog i jednostavnog odgovora nema. Treba se potruditi doći do najpovoljnije cijene. Kažemo najpovoljnije, a ne najjeftinije jer najjeftinije nije i najbolje. Obično je najlošije, a to ne želimo. Uostalom najjeftinije ne postoji osim možda spavanja na klupici u parku ako nije zabranjeno.

Najpovoljnije je najbolji omjer cijene i usluge.

Jeste li se ikad, planirajući putovanje, zapitali koja je najbolja stranica za rezervaciju hotela ?

Toliko ih je da sve ne stignete isprobati.

Izdvojili smo neke koje svojom ponudom i cijenama mogu zadovoljiti svaki ukus.

Stranice za rezervaciju hotela uvijek imaju posebne ponude i garantiraju najnižu cijenu. No, da li je tome tako ili je samo marketinški trik?

Treba znati da na stranicama postoje ponude koje vas interesiraju, no niti jedna nije najbolja niti najpovoljnija. Da bi došli do zadovoljavajuće cijene treba napraviti pravo istraživanje na nekoliko različitih sajtova.

booking sites

Priceline.com

Ogromna ponuda smještaja, vjerojatno najbolja u Americi. Bolje cijene nego kod Expedie i njenih stranica. Nudi neke zanimljive opcije poput “blind booking”, “express deals” i “Name your price” kojma možete uštedjeti do 60%. Zadate ime četvrti i broj zvjezdica, ali ne i ime hotela prije bukinga kojeg Priceline pronađe sam.

Booking.com

Booking.com izvrstan je za Europu, kao i za SAD, posebno ako vam je cijena bitna. Vrlo često na booking.com naći ćete neke ponude i objekte koje na drugim sličnim stranicama nećete naći. Ponuda je jako široka i raznolika, a 805 126 objekata koje nude nalaze se u 221 zemlji. Kao član dobit ćete redovno i tajne ponude, a i kroz program članstva Genius ostvarujete mnoge pogodnosti na određene smještajne jedinice. Najčešće je to kasni odlazak ili rani dolazak u objekt. Prema nekim testiranjima Booking ima najbolju cijenu u 16 od 20 hotela. U vlasništvu Priceline.com.

Agoda

Agoda je također velika agencija za rezervaciju smještaja, ali u nekim zemljama još uvijem malo poznata. Ovo je najbolja stranica za rezervirati smještaj kada putujete u Aziju što nije ni čudo ako znamo da je kompanija originalno iz Tajlanda. Kada je Azija u pitanju njihova je ponuda vrlo velika. Nude smještaj u  772 282 hotela u svijetu. Svoje članove nagrađuju popustima, ali i besplatnim otkazivanjem ili doručkom u nekim objektima. U vlasništvu Priceline.com

 

Expedia/Travelocity/Orbitz

Nakon kupnje konkurentskih stranica 2015. i 2016. danas se na sve tri mogu vidjeti identične ponude. Pojedinačni brandovi su popularaniji na nekim tržištima, stoga se nisu ujedinili u jedan. Najbolje cijene nude za Ameriku dok su u Aziji i Europi nešto slabiji od konkurencije.  Expedia je odlično mjesto za usporediti cijene prilikom kupnje avio karata.

booking sites

Hotels.com

Ponuda ove stranice zaista zastupa hotele u gotovo cijelom svijetu. Spjanjem sa stranicom Venere.com koja je bila specijalist za Europu proširena je ponuda.  Cijene su gotovo uvijek konkurentne i prihvatljive. U njihovoj ponudi dobro su filtrirani loši hoteli koji još uvijek na nekim drugim stranicama iskaču u ponudi. I Hotels.com ima program nagrađivanja članstva, na svakih 10 noćenja rezerviranih na stranici, jedanaesto vam je besplatno. U njihovoj ponudi je 275 000 objekata u cijelom svijetu. Ipak još nisu stigli majku Expediu iako imaju najbolje ime.

Hotelscombined.com

Za mnoge najbolji agregator i meta pretraživač. Nudi solidne cijene, ali ne uvijek, ponekad na stranici na koju vode za kupnju nađete cijene više nego na početku traženja. Traži kroz svih 30 najboljih OTA te bi trebala imati najprecizniji rezultat. Najbolji je agregator, no neke OTA su još uvijek bolje.

Trivago

Veliki agregator ( 2015. drugi po veličini) se nalazi u previranjima pa često ne nudi bolje cijene od konkurencije. Lagano se koristi sučelje. Trivago je uložio stotine milijuna u reklamne kampanje diljem svijeta i vidjet ćemo da li će se to vratiti kroz jači promet i prihode. Dobro je provjeriti cijene koje nudi.

Kayak

Možda najpoznatiji agregator u svijetu – nije uvijek i najbolji osim kad ponudi cijene sa Booking.com ili Agode. Među filterima za bolji izbor hotela ima jedan koji iskače od ostalih a to je “near by…” dovoljno je upisati neku poznatu atrakciju i Kayak nudi hotele u okolici. Mnogi putnici kupuju avio karte preko Kayaka pa inercijom bukiraju i hotele. To je vjerojatno najvažniji kanal prodaje.

Hostelz.com

Agregator koji je jak u ponudi jeftinijih hostela. Objedinjuje ponude stranica kao što su Hostelworld, Hostelbookers, Gomio i Hostelsclub. Na ovoj se stranici mogu naći ponude hostela, guest houses, univerzitetskih dormitorija, B&B, kampova i ponekog apartmana. Za one koji traže najjeftiniji smještaj ovo je najbolja stranica.

Veliki hotelski lanci su , bez obzira na ugovore, u laganom su ratu sa OTA (Online Travel Agency). Na nekoj se stranici mogu naći povoljnije cijene nego direktno kod hotela, no pišete li im vrlo je vjerojatno da ćete dobiti bolju cijenu direktno jer hotel tako štedi na proviziji.

Travel AdvisorYouTube kanal.

Bangkok – gdje odabrati smještaj

Dubai: putovanje za pamćenje, a gdje odabrati smještaj?

10 grešaka putnika početnika

 

Nove objave