Travel AdvisorTravel Advisor

Htjeli bi u Vijetnam, a ne znate kako? Evo odgovora!

Htjeli bi u Vijetnam, a ne znate kako niti s kim? Moj prijedlog I preporuka je ovo zanimljivo putovanje početkom siječnja. U agenciji Mondo travel kažu da je garantirani polazaka pa se samo treba prijaviti I otputovati.

Termin putovanja: 12.1.-22.1.2020. GARANTIRANI POLAZAK – 11 dana/ 8 noćenja 

Program putovanja:

Leti se za Hanoi, glavni grad Vijetnama. Lokalna tržnica je mjesto na kojem se najbolje vidi kako žive ljudi, što jedu I kakvi sui m običaji. Središte Hanoia je živopisno I puno života kojeg je najbolje promatrati uz egg coffee u lokalnom kafiću.

Okolica glavnog grada je zanimljiva za dnevne izlete. U provinciji Ninh Binh se nalazi drevna prijestolnica Hoa Lu iz desetog stoljeća. Pod zaštitom je UNESCA. Vožnja rijekom Ngo Dong u drvenom brodiću (sampan) kroz rižina polja I sela s planinama u pozadini je idealna za selfije I storije. Selo Lam Van je kao iz filmova, a mnogobrojne vapnenačke špilje su poseban izazov.

Ono najljepše u Vijetnamu je zasigurno zaljev Halong. Slika govori više od tisuću riječi pa su fotografije s krstarenja ovim predivnim zaljevom među najpopularnijim iz Vijetnama. Čak 1960 otoka različitih oblika su pod zaštitom UNESCA. Halong Bay je jedno od svjetskih čuda prirode. Prespavati na brodu usred te ljepote je nešto što se pamti čitav život. Tradicionalna hrana, a znamo da je vijetnamska kuhinja među najboljim na svijetu, pripravljena na brodu je vrlo ukusna I raznolika.

Do Ho Chi Minha ili kako ga I dalje zovu Saigona je najbolje letjeti. U gradu se vidi spoj kolonijalne arhitekture, najmodernijih nebodera I neopisivog prometnog kaosa. Osam milijuna motora je na ulicama pa je prelazak prava turistička atrakcija. Moj najbolji doživljaj prije dvije godine je bio kako naučiti voziti skuter u toj gužvi. Nitko ne vozi brzo pa nema sudara.

Mnogi naviše znaju Vijetnam po ratu. Od njega je prošlo dosta godina, no neka mjesta se I dalje posjećuju kako bi I danas bili svjesni razorne strahote rata. Tuneli Cu Chi su mjesto na kojem shvatite da Amerika nikako nije mogla pobijediti na ovom, za njih, neprijateljskom teritoriju. Tunelski se sustav proteže na više od 200 km na tri razine. U tunelima su se skrivali vojnici, ali su bile škole, bolnice I kuhinje. Dio je sačuvan kao memorijalni park.

Delta rijeke Mekong je važan dio Vijetnama I svakako je treba vidjeti. Grad My Tho je poznat po hramu Vinh Trang. Vožnja brodicom po kanalima nam daje uvid u život stanovništva povezan s vodom. Kuće I vrtovi, manufakture gdje se proizvode bomboni od kokosa, farme pčela, ribari, tržnice s voćem kojeg treba probati te odlična hrana su samo dio doživljaja iz delte.

Can Gio mangrove šuma je prirodni rezervat u kojem se nalazi otok na kojem živi mnoštvo majmuna koje se može promatrati u prirodnom okružju. Zanimljiv je I muzej u kojem se može naučiti o povijesti regije te upoznati floru I faunu ovog jedinstvenog rezervata. Ribari štuju kostur kita koji se čuva u hramu.

Saigon je grad koji je poznat po šopingu I dobroj hrani pa treba iskoristiti vrijeme za te dvije aktivnosti koje turisti najviše vole. Restorani I trgovine su u središtu grada u ulicama s drvoredima vrlo fino uređene I mogu se naći razni suveniri te predmeti za koji bi baš dobro pasali kod kuće.

Ovo putovanje od deset dana pruža ono najbolje što se može vidjeti u ovoj zemlji za tako malo vremena. Naravno da se može ostati puno duže jer ni par mjeseci ne bi bilo dovoljno za sve. Ovako dobro organizirano putovanje s brzim transferima te bez gubljenja vremena na loši prijevoz pruža odličan uvid u ovu egzotičnu azijsku zemlju.
Više o programu putovanja na stranici Mondo travel.

Travel Advisorputovanja

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na IG i FB

Vijetnam je zemlja u koju se želimo vratiti

Vijetnam – iskustva života

 

Život u Vijetnamu

 

Previous articleKoja su najveća skijališta u Austriji
Next articleKako odabrati pravo skijalište ?