Travel AdvisorTravel Advisor

Provjerite ima li u vašoj hotelskoj sobi neželjenih gostiju!

Pametni putnici moraju znati provjeriti ima li stjenica u krevetu u hotelskoj sobi, bez obzira noće li u seoskom motelu ili u odmaralištu s pet zvjezdica. Uostalom, prisutnost buba u krevetu ne ovisi o čistoće mjesta na kom se nalazite. Evo pet savjeta kako provjeriti (i riješiti se) neželjenih gostiju u krevetu u hotelskoj sobi.

1. Istražujte prije rezervacije hotela.

Ako ste zabrinuti zbog buba u krevetu, prije nego što se uopće gdje ćete odsjesti provjerite komentare i recenzije hotela. Istražite o rizicima ugriza stjenica i sličnih neugodnih cimera koje možete susresti. 

2. Provjerite svaki centimetar svog kreveta.

Pogledajte ispod šavova madraca i patentnih zatvarača, ispod madraca i na svakom spoju okvira kreveta. Obavezno podignite svaki kut madraca i temeljito provjerite da li postoje naznake prisustva neugodnih nametnika. Pitate se kako izgledaju stjenice? Jako su male. Imaju ravna, ovalna crvena ili smeđa tijela sa sitnim nogama. Budući da bube iz kreveta obično izlaze noću, pazite na druge tragove njihove prisutnosti, poput krvi ili sićušnih bijelih jajašca.

3. Ne zaustavljajte se kod kreveta – provjerite tepih i namještaj.

Ova vrst nametnika uvijek živi u krugu od osam metara od mjesta na kojem spavate. Stoga provjerite postoje li znakovi bubica uz patentne zatvarače i prekrivače sofe i stolica u sobi. Sićušna tijela omogućuju im da uđu u uske procjepe, pa potražite ispod gumba i šavova namještaja. Provjerite područje gdje se tepih susreće s pločicama i prije nego što raspakirate i objesite odjeću, obavezno provjerite  ormare. Posljednje, ali ne najmanje bitno, pretražite svoj noćni ormarić.

4. Držite svoj kofer na ormaru daleko od kreveta.

Ne bacajte kofer na krevet ili pod. Ako su prisutne bube u krevetu, stavljanje kofera na pod otvoren je poziv da se popnu na brod. Dok se brinete da je obala čista, koristite policu za prtljagu ili stavite svoj kofer na tvrdu površinu, poput stola, kako biste smanjili rizik od privlačenja buba koje bi s koferom mogli i ponijeti doma.

5. Zahtjev za presvlačenje.

Ako sumnjate da imate bube u krevetu nakon bilo kojeg od ovih koraka, odmah obavijestite recepciju hotela i zatražite da vas presele u drugu sobu – konkretno, onu koja nije neposredno iznad, ispod ili pored sobe u kojoj se trenutno nalazite.

Travel Advisor – Putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Nismo ih se ni sjetili više od 40 godina, no krvopije iz prošlosti ponovo osvajaju svijet

Mikro hoteli su novi trend u hotelijerstvu

Najbolji hoteli na Baliju

Previous articleIstanbul na portalu Travel Advisor
Next articleDjeca i mladi Hrvatske za djecu i mlade Madagaskara