Indija – 10 savjeta za putovanje.

Autor članka:
Podijeli:

Indija – 10 savjeta za putovanje.

Eksplozija šarolikih običaja, divne tradicije, nepregledno prostranstvo drukčije na svakom kilometru. Zemlja u kojoj ćete kroz nebrojena iskustva i aktivnosti graditi duhovnu ravnotežu.

1.Koristite lokalni prijevoz pri prvom boravku u Indiji

Ako ste u Indiji po prvi puta, a posebno backpackeri, najboljekoristite lokalne oblike prijevoza. To vam može uštedjeti dosta novca. Financijski je isplativije, a i ljepše je tako upoznavatii zemlju.

Indija – 10 savjeta za putovanje

2.Izvrsna povezanost lokalnim letovima

U Indiji je preko 76 aerodroma namjenjenih domaćem prometu. Cijene su vrlo povoljne ukoliko rezervirate karte na vrijeme. Avionom je najbolje prevaljivati udaljenosti između gadova u ovako velikoj zemlji. Štedi i vrijeme i novac.

 

  1. Zanimljivi i autentični hosteli

Broj hostela u Indiji sve je veći i uvijek su puni stranaca. Moderni su i sa svim potrebnim sadržajem, ali i posebnim indijskim šarmom. Ovo je i super način da upoznate neke nove prijatelje i razmijenite iskustva s putovanja. Cijene su također prednost hostela.

  1. All-inclusive resorti u Indji

Ima ih toliko da kada krenete u istraživanje, nećete znani koji odabrati.

5.Ulična hrana

Nemojte imati predrasde i upustite se u avanturu istraživanja indijske ulične hrane. Eksplozija okusa koje ćete upoznati iskustvo je za pamćenje.

Indija – 10 savjeta za putovanje

6.Domaća hrana u indijskim restoranima

Restorani po gradovima nude izvrsno spravljena domaća jela. Dio je ovo uopznavanja kulture i tradicionalna jela svakako treba probati.

7.Nemojte propustiti neki od indijskih festivala

Holi, Diwali, Navratri i Onam. Doživjeti bar jedan trebalo bi biti dio vašeg plana puta po Indiji.

Indija – 10 savjeta za putovanje

8.Najbolje vrijeme za odlazak u Indiju

Ljeti je malo prevruće za odlazak u tropske predjele koji čine veći dio Indije. Sezona monsuna zna biti lijepa, ali ograničava u putovanju. Najbolje je putovati u Indiji od studenog do veljače.

9.Rukotvorine

Lutke iz Rajasthana, plemenski predmeti iz Odisha, platno sa printom iz Madhya Pradesha, drvene rukotvorine sa juga Indije nešto su što morate ponijeti sobom doma.

10.Začini i mirisi

Indija je zemlja začina, aroma i mirisa. Putujući zemljom nabavite cimet, chili, šafran, bosiljak, i tako ponesite sobom doma dašak Indije.

Travel AdvisorYouTube kanal.

Južna Kalifornija  – top 5 mjesta za uživanje

9 uobičajenih prevara u jugoistočnoj Aziji – kako ih izbjeći

8 razloga zašto nikada ne treba putovati

Nove objave