Travel AdvisorTravel Advisor

Jeftino putovanje u Zanzibar iz Beča: Kada ići i što vidjeti u Zanzibaru

Putovanje u Zanzibar i njegov arhipelag, sa svojim čistim tirkiznim vodama, pješčanim plažama i malim ribarskim selima, je najbolje mjesto za pobjeći od svijeta. Putovanje u Zanzibar inače nije toliko jeftino, no znaju se naći prilike poput ove, gdje preko skyscannera možete otići u Zanzibar iz Beča za samo 374€.

Kada ići u Zanzibar?

Zanzibar se nalazi usred Indijskog oceana, samo 20 kilometara od Tanzanije. Zahvaljujući svojoj lokaciji ispod ekvatora, ima tropsku klimu. Tako da je najbolje vrijeme za organizirati putovanje u Zanzibar između lipnja i listopada tijekom hladnijih, suhih mjeseci. Od prosinca do veljače je jednostavno prevruće. Uobičajeno je da kišna sezona traje od ožujka do lipnja i od studenog do prosinca.

Oni datumi koje nudi skyscanner su sljedeći:

Datumi: Veljača do lipnja i kolovoz do prosinca 2020

Primjeri datuma: Od 11. do 25. travnja, od 27. ožujka do 5. travnja, od 30. rujna do 7. listopada, od 7. listopada do 21. listopada.

Ruta: Beč – Zanzibar – Beč

Što vidjeti u Zanzibaru?

Farme začina

Zanzibar je poznat kao Otok Začina. Nema ljepše stvari no udahnuti miris u lokalnim farmerskim selima, poput sela Tangawizi ili Kidichi. Nađite dobrog vodiča i saznajte zašto se Zanzibar zove Otokom Začina posjetom u začinske vrtove.

Začini koji se još uzgajaju na otoku uključuju vaniliju, kakao, zelenu papriku, cimet, kurkumu, limunsku travu, annatto i puno drugih. Većina tura uključuje ručak uz priliku da okusite različite začine i svježe tropsko voće.

Najbolje plaže u Zanzibaru

Mekani, bijeli pijesak i tirkizno more su jedno od najljepših iskustava koje će vam priuštiti putovanje u Zanzibar. Na istočnoj obali, trebali biste posjetiti Jambiani, Paje ili Uroa Bay.

Najbolje plaže na sjeveru su Matemwe, Nungwi i Kendwa. Selo Nungwi je poznato po izradi malih ribarskih brodica.

Skok na okolne otoke

Van Zanzibara, postoji mnoštvo malih otočića na kojima možete naći svoj mir. Posjetite Pemba otoke ili neke od malih, skoro napuštenih, otočića u arhipelagu Zanzibara. Nešto poput Tumbatu, Chapwani ili Bawi otočića. Otok Chumbe i njegov park koralja sadržava potpuno zaštićeni koraljni greben i šumu koja štiti endemsku floru i faunu. Koraljni grebeni na otoku Mnembi oduzimaju dah.

Otiđite na zatvorski otok Changuu, gdje možete vidjeti stare zatvorske ćelije koje su sada dom divovskim kornjačama. Ovaj otok je u 1860-ima bio zatvor za pobunjenike nakon čega je postao karantena za žuticu. Možete posjetiti i pješčana utočišta poput Pange ili Nyange.

Kameni grad (Mji Mkongwe)

Kameni grad, stari dio grada Zanzibar, je bio brzorastuće središte trgovine začina kao i trgovina robovima u 19. st. Posjetite staru utvrdu Ngome Kongwe, koja je odličan prikaz zanzibarske arhitekture, i kupite malo voća na tržnici Darajani. Lutajte kroz uske uličice i pogledajte kuću u kojoj je rođen Freddie Mercury.

Posjet muzeju u staroj sultanovoj palači Beit el-Sahel je najbolji način za upoznati se s Omanskom povijesti Zanzibara. Istražite ruševine palače Mtoni koje je mjesto rođenja poznate arapske princeze Salme koja se zaljubila i pobjegla s njemačkim trgovcem.

Hrana u Zanzibaru

Putovanje u Zanzibar će vam osvježiti nepce sa svojim mnogobrojnim kulinarskim tradicijama, gdje se mogu naći tragovi Bantu, arapske, portugalske, indijske, britanske pa čak i kineske kuhinje. U noćnoj tržnici street foodom u Forodhani vrtovima u kamenitom gradu, možete probati zanzibarske i Swahili delicije poput morskih plodova na ražnju, mesnih ražnjića, samosasa i “zanzibarske pizze” (mješavina povrća, majoneze i jaje omotano u prženo tijesto).

Dok ste u Zanzibaru, definitivno trebate probati i tradicionalni pilau, koji se uobičajeno priprema s mesom guske zajedno s krumpirima, lukom, začinima, kokosovim mlijekom i rižom. Još neka popularna jela su masala od ribe, varivo od banana i kachumbari salata. Također biste trebali probati čaj od začina i arapsku kavu sa zanzibarskim slatkišima (poput kashate i halue).

Previous articleDolaze avioni iz budućnosti u kojima neće biti bitno tko sjedi kraj prozora
Next articleNassfeld: Sunčano skijalište koje je kao stvoreno za obiteljska vikend putovanja