Kako odabrati najbolja sjedala u avionu?

Autor članka:
Podijeli:

Dobiti pravo ili željeno mjesto u avionu ponekad graniči s lutrijom. Putnici su različiti. Neki zaspu prije nego avion poleti, a neki su budni čitavu noć ili dan. Nekima je mjesta za noge premalo, a neki ne žele pored prozora. Svatko ima svoje želje tako da generalnog odgovora nema. Svatko si treba izabrati mjesta prema željama i mogućnostima.

Dođite na vrijeme

Neka mjesta izgledaju gore nego što jesu. Primjerice u nekim avionima se ne može spustiti naslon u zadnjem redu. Barem ste sigurni da nema nikoga iza vas koji bi mogao udarati nogama po naslonu.

najbolja sjedala u avionu
Kad se čekiramo online zna izgledati kao da sva bolja mjesta već zauzeta iako smo to željeli napraviti odmah nakon početka te mogućnosti (obično je 24 sata prije leta). Kad dođemo na aerodrom izgleda kao da su već svi čekirani iako smo stigli tri sata prije leta. Doći prije nema puno smisla jer se šalteri za prijavu obično otvaraju tri sata prije leta. Rijetko kada prije, a često i puno kasnije.

Pazite na dodatne naplate sjedala

Treba imati na umu da su mnoge kompanije uvele dodanu naplatu za rezervaciju boljih mjesta u avionu. To može biti vrlo ograničavajući faktor i u samom avionu jer iako su mjesta prazna ne smijete sjesti na njih. Kabinsko osoblje će vas maknuti s takvih mjesta.

Prije samog putovanja najbolje je pogledati kako su raspoređena mjesta. Postoji nekoliko stranica na netu koje daju uvid u određeni tip aviona koji leti na za određenu avio kompaniju.

Najbolja stranica za informacije te vrste je seatguru.com

U avionu se uvijek možete premjestiti na neko prazno mjesto nakon što avion dostigne željenu visinu i ugasi se oznaka obaveznog vezivanja. Najsigurnije je pitati nekog od kabinskog osoblja za pomoć i reći joj svoje želje i razloge. To već možete učiniti na zemlji prije polijetanja.

U poslovnoj klasi je puno lakše pa makar ne dobili željeno mjesto.

najbolja sjedala u avionu

Kako odabrati najbolja sjedala u avionu?

Gdje se najmanje trese prilikom turbulencija? Sjedala uz krila.
Gdje se najbolje spava? U prednjem dijelu aviona uz prozor.
Gdje ima najviše mjesta za noge? U redovima uz oznake Exit
Gdje je najbolje biti s djecom? Sjedala pored prozora odmah iza pregrada.
Gdje su najsigurnija sjedala? Na kraju aviona.
Koja su sjedala najbolja za krupnije putnike? Bilo koja uz prolaz.
Koja su najgora sjedala? Ona u sredini srednjeg reda ako ima dva prolaza.

Što se smije unijeti u avion saznajte ovdje.

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Nove objave