Kako javnim gradskim prijevozom do Zračne luke Zagreb ?

Autor članka:
Podijeli:

Kako s javnim gradskim prijevozom do Zračne luke Zagreb ?

Jedno od pitanja koje zanima mnoge turiste prilikom boravka u Hrvatskoj je kako jednostavno stići do zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu. Naravno da postoje razne opcije poput taksija ili organiziranih prijevoza, no mnogi posjetitelji limitirani su budžetom. Pojedini turisti ponekad izražavaju negodovanje zbog preskupih vožnji i traže načine kako da što jeftinije prođu. Budući da su stranci i ne poznaju jezik zemlje u kojoj borave, nisu ni sami sigurni plaćaju li usluge vožnje onoliko koliko bi trebali ili su cijene za njih više nego za lokalno stanovništvo.

Kako s javnim gradskim prijevozom do Zračne luke Zagreb
Kako bismo im olakšali putovanje i pružili informacije iz prve ruke odlučila sam testirati vožnju javnim gradskim prijevozom koja prevozi putnike na relaciji Zagreb-Zračna luka-Velika Gorica. Za sve one koji žele proći jeftinije preporuka je da koriste navedenu liniju jer je brza, jeftina, a vožnja traje vrlo kratko. Riječ je o liniji 290 koja prevozi putnike s Kvaternikovog trga do zračne luke, te dalje prema Velikoj Gorici.


Ovo je najbolja opcija budući da vas autobus ostavi direktno ispred zračne luke i nema previše hodanja što je vrlo važno ako nosite dosta prtljage ili ako putujete s djecom. Otprilike bus vozi dva puta u jednom satu tako da je vrlo važno da vodite računa o vremenu polaska autobusne linije.
Nakon što odredite vrijeme svog polaska potrebno je doći na Kvaternikov trg od kojeg kreće autobus pod brojem 290. Tako sam i ja sjela na autobus linije 290 i uputila se prema zračnoj luci. Kako bih putnicima sve objasnila do najsitnijih detalja, brojala sam stanice. Ako krenete s polazišta Kvaternikov trg vozit ćete se 15 stanica za koje vam je potrebno otprilike 25-30 minuta vožnje, ovisno o prometu. Naravno, preporuka je da krenete malo ranije kako biste izbjegli potencijalne gužve ili nepredvidive okolnosti poput lošeg vremena, nezgoda ili radova na cesti.

Fotografiranje aviona me oduševljava
Cijena autobusne karte iznosi 4 kn, a možete je kupiti na svakom kiosku. Karta je roza boje i valjana je za jedan smjer što vam je sasvim dovoljno za dolazak do aerodroma budući da vrijedi 30 minuta. Karta od 30 minuta vrijedi u svakoj pojedinoj zoni, znači, putniku trebaju 2 takve karte, jedna u zoni Zagreb, a druga u zoni Velika Gorica (trenutna zona je vidljiva na ekranu automata za karte).
U slučaju da ne stignete kupiti kartu ili ste zaboravili, možete ju kupiti kod vozača u autobusu, no cijena karte tada iznosi 6 kn i žute je boje. Ako ove cijene usporedimo s ostalima iz glavnih svjetskih metropola možemo reći da je ova opcija jedna od najjeftinijih, tako da trošak nećete značajno osjetiti na svom budžetu.


Papirnata karta može se poništiti samo na automatu kod vozača, dok se elektroničkom vrijednosnom karticom karta može poništiti na oba automata. Takva kartica košta 10 kn, a može se na kiosku Tiska nadopuniti određenim iznosima od čega najmanji iznos iznosi 30 kn.

Kako s javnim gradskim prijevozom do Zračne luke Zagreb ? Jednostavno, jeftino i brzo.

Autobusna stanica kod zračne luke se nalazi uz cestu preko puta parkinga.

Informacije o rasporedu Zet linije 290 koja prevozi putnike na relacije Kvaternikov trg- Zračna luka možete pronaći na sljedećem linku.
http://www.zet.hr/raspored-voznji/325?route_id=290

Travel Advisor putovanja

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

5 osnovnih savjeta za sigurno putovanje

10 najboljih otoka na svijetu

5 toplih destinacija za zimski odmor

 

Nove objave