Travel AdvisorTravel Advisor

Kako uzeti dio kolača od 220 milijardi dolara

Sljedeće godine će globalno tržište turista iz muslimanskih zemalja doseći veliku brojku od 220 milijradi dolara.Kako doći do dijela tog nova i kako se pripremiti za tu, ipak ponešto drugačiju, vrstu turista?Podatke je prezentirala MasterCard-Crescent Rating Global Muslim Travel Index 2018.

Neke zemlja se ubrzano pripremaju kako bi se prilagodile sve većem značaju ovog dijela putnika. Saudijska Arabija se otvara prema posjetiocima i ubrzano se grade novi hoteli kako bi primili što više putnika ne samo u doba hadža nego čitave godine. Jugoistočna Azija se također okreće na tu stranu, a pogotovo muslimanske zemlje Malezija i Indonezija. Kako slabi broj putnika iz Kine, a iz Europe ne raste, ove su zemlje novi izazov pronašle u prilagođavanju sadržaja prema zahtjevima muslimanskih turista.

Velike online putničke agencije poput Agode, Web Beds i HolidayMe prilagođavaju dio ponude s posebnim osvrtom na zahtjeve tog tržišta. Web stranice i aplikacije koje se bave preporukama destinacija koje su , kako se kolokvijalno označuje, “Halal friendly” preporučuju slijedeće: Malezija, Turska, Japan, Indija, Indonezija, Maroko, Malta,  Ujedinjeni Emirati, Sri Lanka, Jordan i u Europi Njemačka.

Bosna i Hercegovina bi također mogla profitirati, no da bi se to dogodilo potrebno je uložiti mnogo znanja, novaca i truda kako bi se razvila odgovarajuća infrastruktura. To se i počelo događati što je vidljivo s novom avio linijom iz Sarajeva za Kuwait.

Mjesta koja su preporučena u Europi su: Sofija, Cipar, Bosna i Hercegovina, Tatarstan u Ruskoj federaciji, Andaluzija u Španjolskoj, Portugal te neka mjesta u Njemačkoj poput Hamburga i Minhena.Od ljetovališnih destinacija su na vrhu Maldivi kao muslimanska zemlja te spomenute Malezija i Indonezija te Singapur.

Travel Advisor – putovanja

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Otkrivamo pravo stanje turizma u Hrvatskoj

Utjecaj online platformi na organizaciju putovanja

Influenceri – nova snaga hotelskog marketinga

Previous articleUčinite nešto za sebe i posjetite usred ljeta neka od najljepših mjesta Europe
Next articleZašto opet Maroko?