Kampirajte u Zlatnoj dolini – odmorite tijelo i duh od ljetne gužve

Autor članka:
Podijeli:

Štošta se lijepog događa ove godine u Požeško – slavonskoj županiji u kojoj novi turistički proizvodi osvajaju sve više putnika. Od atraktivne gastro akcije Okusi Zlatnu Slavoniju, biciklističkih avantura o kojima smo  izvještavali, do ukusnih winetastinga dostupnih gotovo u svakom kutku Zlatne doline – raspon doživljaja je sve bogatiji. Kampirajte u Zlatnoj dolini – odmorite tijelo i duh od ljetne gužve.

Kampirajte u Zlatnoj dolini – odmorite tijelo i duh od ljetne gužve

HOTSPOTS PREPORUKA: KAMPIRANJE U POŽEŠKO – SLAVONSKOJ ŽUPANIJI:

Razmotajte vaše šatore, parkirajte kamp kućice u Parku prirode Papuk ili nadomak Požege!

Sladokusci, gurmani, biciklisti, vinoljupci, ljubitelji prirodnih ljepota ili povijesnih ostavština, ovdje možete pronaći savršenu turističku oazu, a dodatan bonus za sve ljubitelje spavanja pod vedrim nebom je da možete tu i kampirati. 

Spakirajte kućice i šatore – krenimo na čudesni istok Hrvatske u jednu od naljepših kontinentalnih županija:

Gdje i kamo otići?

U proteklih godinu dana ova županija postala je bogatija za 2 nova kampa.  Jedinstveno kampersko iskustvo možete doživjeti na dvije lokacije: kamp odmorištu Duboka u Velikoj i kamp odmorištu Zlatni Lug u Emovačkom Lugu, 5 km udaljenom od Požege. Oba kampa nude najsuvremenije standarde  eko kamperskog smještaja, a na raspolaganju su i brojne rekrativne aktivnosti.

Kampirajte u Zlatnoj dolini – odmorite tijelo i duh od ljetne gužve

Eko kamp Duboka – osvježenje u vilinskom ambijentu papučke šume

Želite li spavati pod zvijezdama Papuka, imate svoju priliku u kampu Duboka. Park prirode Papuk je jedna od najljepših kontinentalnih atrakcija, a kampiranje u parku prirode, definitivno spada u must see doživljaj. Razlozi? Udaljenost od gužve grada, djevičanski zrak i ista takva priroda i hladovina gorskih predjela kakvu Papuk nudi, dovoljan su argument za ovakvu vrstu odmora.

Djeca će vam biti  unatoč početnom otporu, zahvalna izbavite li ih iz ralja mobitela i tableta a nadomak kampa možete se uvijek aktivno odmoriti uz planinarenje, biciklizam, izlete u okolicu ili se opustiti uz sjajna vina i gastro objekte.

Kamp koji brine o okolišu

Ovaj suvremeni eko kamp ima 32 smještajne jedinice i može zaprimiti 96 kampista. Kamp ima vlastiti sanitarni čvor, prostor za tuširanje, kuhinja i recepcija. Kako je ekološki opremljen, u njemu se nalazi i biološki pročistač otpadnih voda i mjesto za sortiranje otpada. Sve je uređeno i opremljeno u suglasju s prirodom, tako primjerice na popratnim drvenim pločama možete pročitati ponešto  o prednostima solarnih kolektora koji se u kampu koriste.

U jednom dijelu kampa, koji zalazi već u šumi, nalazi se natkriveno mjesto idealno za roštilj, a iznad njega nalazi se sjenica na kojoj s održavaju edukacije i druženja. U planu je također otvorenje i adrenalinskog parka.

Kamp odmorište  Zlatni Lug

Ako ste čuli za restoran Zlatni Lug, ili imali prilike u njemu degustirati neke od brojnih specijaliteta ovog kraja, razveselit će vas vijest da se nedaleko od tog restorana u Emovačkom lugu, otvorio još jedan kamp.

Ovaj suvremeni kamp, nudi mogućnost spajanja na električnu energiju i vodu, prostor za servisiranje kampera i kabinu za pražnjenje kemijskih WC-a, tuševe, prostor za pranje suđa i WiFi signal. Sastoji se od 15 smještajnih jedinica i može zaprimiti 45 gostiju. U sklopu odmorišta na raspolaganju vam je i park za roštiljanje.

Nadomak kampa nalazi se Ribarska kuća, brojne ciklo staze, atraktivan ribnjak.. Djecu će razveseliti domaće životinje koje neometano šeću ovim imanjem a vas će razveseliti opcije aktivnog odmora koje se nude na ovoj lokaciji. Prostor kampa je osvjetljen i osiguran video nadzorom, i u ponudi ima 15 prostranih parcela za kampere veličine 70m2

Uz nepomućeni sklad prirodnih divota, gosti mogu uživati u brojnim sportskim i rekreativnim mogućnostima kao što je pješačenje, vožnja biciklom, jogging, pecanje, boćanje, streličarstvo, mali nogomet, obilazak imanja i domaćih životinja. A možete isprobati i nešto drugačije.

Preporuke za istraživanje čudesne prirode Požeško – slavonske županije:

Kampirajte u Zlatnoj dolini – odmorite tijelo i duh od ljetne gužve

Možda da se okušate u potrazi za mističnim tajnama povijesti, kao što je primjerice osvajanje ovakvog lokaliteta:

Ili bi se voljeli  popeti na ovaj vidikovac Papuka, i dopustite prirodi da vas zagrli sa svih strana?

Možda  zaspati ispod spokojnih starih hrastova koji mogu pružiti savršenih ljetni hlad, daleko od morske buke i ljetne zamarajuće špice?

Kampirajte u Zlatnoj dolini – odmorite tijelo i duh od ljetne gužve

Puno je razloga je za doći i istražiti požešku dolinu, a možda bude samo jedan dovoljan da joj se zauvijek vraćate. Gostoprimstvo i toplina ljudi ovog kraja, novi inovativni okusi tradicijske gastronomije, zlatne kapljice vina, biciklističke ture skrojene po vašoj želji i kampovi smješteni u vinarsko gastro raju. 
Ima li bolje pozivnice za dolazak?

izvor: hotspots.net.hr

Travel Advisor – putovanja

Pogledajte naš YouTube kanal.

Fjaka – životni trend koji je isprika za ne raditi apsolutno ništa

Koja si ti vrsta putnika? Pogledaj koji ti opis odgovara!

Srednja Dalmacija: Pet predivnih mjesta za odmor pun fjake

Nove objave