Search
Close this search box.

Koje su najopasnije zračne luke na svijetu?

Autor članka:
Podijeli:

Otkrijte 10 najopasnijih zračnih luka

10. Zračna luka Saint Barthelemy’s Gustaf III

Zračna luka Saint Barthelemy's Gustaf III
© Pinterest

Ova se zračna luka nalazi na karipskom otoku Saint Barthelemy. Radi se o opasnoj zračnoj luci za pilote i putnike budući da je izgrađena s kratkom pistom  zbog čega su avioni u neposrednoj opasnosti od padanja u more.

9. Zračna luka Barra

Zračna luka Barra
© CNN from Pinterest

Zračna luka Barra je zračna luka s kratkom pistom, a nalazi se na škotskom otoku Barra. Izvori kažu da je ekstremna i opasna jer za većinu letova koristi plažu kao glavnu pistu.

8. Zračna luka Courchevel, Francuska

Zračna luka Courchevel
© Pinterest

Zračna luka Courchevel je zračna luka koja opslužuje Courchevel, skijaško središte u francuskim Alpama. Uzletište ima vrlo kratku pistu od samo 537 metara s nagibom od 18,6%.

7. Zračna luka Lukla, Nepal

Zračna luka Lukla u Nepalu
© Anne Barret from Pinterest

Zračna luka Lukla je mala zračna luka koja se nalazi u gradu Lukli u okrugu Solukhumbu. Nepalski piloti su među najhrabrijim pilotima na svijetu jer je potrebno puno hrabrosti kako bi spustili svoj avion na tako opasno mjesto.

6. Zračna luka Madeira, Portugal

Zračna luka Madeira
© Pinterest

Međunarodna zračna luka Cristiano Ronaldo Madeira je međunarodna zračna luka u općini Santa Cruz koja se nalazi u portugalskom arhipelagu te je poznata kao jedna od najopasnijih zračnih luka na svijetu.

5. Međunarodna zračna luka Toncontín

Međunarodna zračna luka Toncontin
© Wikimedia Foundation from Pinterest

Međunarodna zračna luka Toncontín je civilna i vojna zračna luka koja se nalazi šest kilometara od središta Tegucigalpe u Hondurasu. Ovo je zračna luka u koju ne želite letjeti.

4. Zračna luka Gibraltar

Zračna luka Gibraltar
© René López Díaz from Pinterest

Zračna luka Gibraltar jedna je od najopasnijih na svijetu. Ne zato što je pista dugačka samo 1777 metara, već i zbog 4-tračne ceste Winstona Churchilla.

3. Ledena pista, Antarktik

Ledena pista na Antarktici
© loveEXPLORING from Pinterest

Ledena pista je glavna staza za američki antarktički program tijekom ljetne sezone na Antarktiku zbog blizine postaje McMurdo.

2. Zračna luka Juancho E Yrausquin

Zračna luka Juancho E Yrausquin
© Charismatic Planet from Pinterest

Ova se zračna luka nalazi na nizozemskom karipskom otoku Saba. Zračna luka je vrlo opasna jer je uzletno-sletna staza duga samo 400 metara i slovi kao najkraća komercijalna pista na svijetu.

1. Zračna luka Princess Juliana, Saint Martin

Zračna luka Princess Juliana
© AOL.com from Pinterest

Ovo je glavna zračna luka na karipskom otoku Saint Martin koja se nalazi na nizozemskoj strani otoka u državi Sint Maarten.


Autor naslovne fotografije: © TripBucket from Pinterest

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave