Search
Close this search box.

Mediteranska oaza sunca i zabave u sva godišnja doba

Autor članka:
Podijeli:

Benidorm je Mediteranska oaza sunca i grad na Sredozemnom moru u provinciji Alicante u Španjolskj. Poznat je kao omiljeno turističko odredište.

Sve do 1960-ih godina to je bilo malo ribarsko mjesto. Sada je Benidorm jedan od najposjećenijih gradova na svijetu.

Mediteranska oaza

Benidrom je turistička prijestolnica Valencijske regije. Poznat je i  pod nadimkom “New York Mediterana” koji je dobio zahvaljujući velikom broju nebodera u neposrednoj blizini mora i plaže. Po broju nebodera, nalazi se na prvom mjestu u Španjolskoj te je na prvom mjestu u svijetu po broju nebodera po glavi stanovnika, i drugi po broju nebodera po metru kvadratnom, odmah nakon New Yorka.

Grad je poznat po pješčani plažama, ali i dobrom noćnom životu, Jedno je od najvažnijih i najpoznatijih turističkih odredišta u Španjolskoj i cijelom Mediteranu.

Mediteranska oaza

Ako je vaša ideja savršenog odmora plaža, lijepo vrijeme, atrakcije i noćni život, tada Benidorm treba biti visoko na popisu vaših destinacija za odmor. Količina ponuđenih aktivnosti učinit će vam da se vrti u glavi, bilo da se radi o golfu, kartingu, paintballingu, sportovima na vodi ili planinarenjima. Mališani će također uživati u brojnim tematskim parkovima i vodenim atrakcijama.

Benidorm je idealno mjesto za uživati u suncu, moru i sangriji, čak i u studenom kada su temperature još uvijek ugodne. Mnogi barovi na šetalištu poslije podne imaju puno sunca, ali jedno od najboljih mjesta nalazi se iznad Balcón del Mediterráneo gdje terasa barovi ostaju otvoreni tijekom studenog i prosinca, a često popodne budu prepuni.

Mediteranska oaza

U svim čarima španjolske kuhinje možete uživati ​​cijele godine i, iako Benidorm nije poznat po svojoj autentičnoj kuhinji. Savršeno je mjesto za gurmane je u staroj jezgri. Calle Santo Domingo, poznatiji pod nazivom Tapas Alley, malo natkriveno šetalište s barovima koji nude sve od vina i tapasa do obroka.

oaza sunca i zabave

Mediteranska oaza – Grad popularnost uvelike može zahvaliti povoljnom zemljopisnom položaju i ugodnoj mikroklimi. Grad je nastao u zaljevu na obali Sredozemnog mora, sa otvorenim pogledom na more prema jugu. S ostalih strana svijeta zaštićen je planinama koje ga štite od vjetrova s istoka i sjevera. Kupanje je ovdje moguće gotovo cijele godine.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Top 10 atrakcija u Španjolskoj

Koji otok odabrati na Kanarima?

https://www.travel-advisor.eu/sunce-sijecanj/

Nove objave