Travel AdvisorTravel Advisor

Top 10 atrakcija u Španjolskoj

Španjolska je izneneđenje za one koji  je zamišljaju kao mjesto gdje će se  boriti za prostor za ručnik na plaži, ali i one koji zamišljaju samo uživanje uz sangriju dok se gledaju borbe s bikovima ili flamenko. Od drevnih spomenika koje su ostavili Rimljani i Mauri, srednjovjekovnih dvoraca, bijelih sela u unutrašnjosti Andaluzije do živih gradova Barcelone i Madrida, sve je to Španjolska.
Krajolik je jednako šarolik. Galicijski zimzeleni estuariji potpuno drukčiji od pustinja Almerije ili krševitih planina Sierra Nevade. A tu su i bezbrojne predivne plaže.

Palacio Real

Palacio Real (Kraljevska palača) u Madridu službena je rezidencija kralja Španjolske iako se koristi samo za državne ceremonije. Kraljevska palača sagrađena je od 1738. do 1755. godine, a kralj Carlos III se nastanio u palači 1764. godine.

Utrka s bikovima 

Pamplona je grad u Navarri, poznat po svom festivalu u San Ferminu koji se održava svake godine od 6. do 14. srpnja. U središtu festivala je El Encierro, trčanje bikova, aktivnost koja uključuje trčanje gradskim ulicama ispred desetak bikova koji su pušteni.

La Concha

Zaštićen od jakih vjetrova strmim liticama i otocima, mnogi kažu da je La Concha u San Sebastianu jedna od najboljih gradskih plaža u Europi.  Ovdje možete otići na surfanje, prošetati u potrazi za dobrim restoranima i uživati ​​u prekrasnom pogledu.

Vodovod Segovia

Jedan je od najbolje očuvanih spomenika koji su ostavili Rimljani u Španjolskoj. Drevni vodovod prenosi vodu 16 km od rijeke Frío do Segovije. izgrađen je od oko 24.000 masivnih granitnih blokova bez upotrebe žbuke. Vjerojatno je sagrađen oko 50. godine, a grad je još uvijek opskrbljivao vodom u 20. stoljeću.

Cuenca

Smješten između Madrida i Valencije, Cuenca je prekrasan primjer srednjovjekovnog grada, izgrađenog na strmim liticama planine. Mnoge “viseće kuće” izgrađene su na rubu litice, što Cuencu čini jednim od najupečatljivijih gradova u Španjolskoj, draguljem pokrajine Castilla La Mancha.

Ibiza

Ibiza je jedan od Balearskih otoka u Sredozemnom moru, uz obalu Španjolske. Jedno od najpopularnijih zabavnih odredišta Europe.

Sagrada Familia

Sagrada Familia je velika rimokatolička crkva u Barceloni i jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija Španjolske. Antoni Gaudí, katalonski arhitekt  radio je na ovom projektu gotovo 40 godina, sve do svoje smrti 1926. godine. Izgradnja bazilike započela je 1882. godine i još uvijek nije dovršena.

El Escorial

El Escorial, smješten u podnožju Sierra de Guadarrama, bio je političko središte španjolskog carstva pod kraljem Philipom II. Philip je 1559. godine za arhitekta imenovao Juan Bautista de Toledo i zajedno su dizajnirali El Escorial kao spomenik ulozi Španjolske kao središta kršćanskog svijeta. Danas je  ovdje samostan, kraljevska palača, muzej i škola.

Mezquita u Cordobi

Mezquita (španjolski za džamiju) u Cordobi je fascinantna građevina poznata po šumama stupova i lukova unutar glavne dvorane. Mjesto je izvorno bilo rimski hram, a zatim i visigotska crkva, prije nego što su Umayyad Moors izgradili Mezquitu.

Alhambra

Alhambra se nalazi na platou iznad grada Granade u južnoj Španjolskoj. Palaču su sagradili Nasridski sultani u 14. stoljeću. Alhambra je sada jedna od glavnih turističkih atrakcija Španjolske, a mnogi posjetitelji dolaze u Granadu samo da bi vidjeli Alhambru.

Koje atrakcije u Španjolskoj smatrate najzanimljivijima?

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Ah, ta Andaluzija…

Kako i gdje u Sevilli

Koji otok odabrati na Kanarima ?

Previous articleSlaven Škrobot – Moj avanturistički duh poticaj je za daleka putovanja
Next articleMislili ste da je Galešnjak jedini otok-srce? Otkrivamo sva srca Jadrana!