Sjedala u ekonomskoj klasi su skučena? Razmislite još jednom!

Autor članka:
Podijeli:
Nakon što su prije godinu dana predstavljena “standing seats” čini se da su sve bliže praktične uporabe. Talijanska firma Avio Interiors je pariškom Air Showu pokazala novu verziju sjedišta “ultra visoke gustoće”  Skyrider 3.0 u svrhu stiskanja što više putnika u avione.
Dosta vam je sjedala u avionima u kojima ne možete pošteno ni ispružiti noge? Ako je odgovor potvrdan, imamo vijesti za vas!

 

via GIPHY

U čemu je kvaka? Sjedala su dizajnirana tako da su u gotovo uspravnom položaju, tako da će putnici praktički putovati stajajući na nogama. SkyRider 3.0 ima cilj pomoći avionskim tvrtkama da u avione smjeste što više putnika.

New standing-up airplane seat design

SkyRider 3.0 je nova i poboljšana verzija dizajna koja je talijanska tvrtka predstavila još 2010. godine, no njihova ideja tada nije zaživjela. Izvorni dizajn Skyridera nije dobio odobrenje Američkog Saveznog Zrakoplovstva.

Tvrtka je sada unaprijedila dizajn sjedala te su ih usporedili sa sedlom, ističući kako kauboji mogu satima sjediti u sedlu i jahati bez osjećaja neugode.

Airlines might introduce standing seats in flights Photo: Twitter/ Tim Robinson

SkyRider 3.0 osigurava upravnu poziciju putnika, ali i takav dizajn da će samo sjedalo biti instalirano niže, što će putniku omogućiti adekvatnu udobnost. Proizvođač također najavljuje kako će sjedala biti prilagodljiva visinom kako bi ih mogla koristiti djeca i stariji putnici.

Iako tek ostaje vidjeti je li Aviointeriorsova definicija adekvatne udobnosti odgovara pojmu udobnosti prosječne putnika, tvrtka naglašava da su takva sjedala dizajnirana za kratke letove te kako imaju mnoge prednosti.

Skyrider 3.0 is the latest "standing seat" design

Dizajn ovog sjedala omogućuje povećanje broja putnika za 20 posto, što omogućava povećanje profita za zrakoplovne tvrtke. Teže znatno manje od standardnih sjedala ekonomske klase te omogućuju minimalne troškove održavanja.

New standing-up airplane seat design

Dok je Aviointeriors svoju inovaciju opisuje kao izum koji će omogućiti niske cijene karata i pružanje posebnog putničkog iskustava, stručnjaci su ukazuju na mnoge opasnosti takve ideje. Od potencijalnih problema u slučajevima evakuacije do ograničenog prostora, kao i činjenice da nema prostora ispod sjedala gdje bi putnik mogao odložiti osobnu prtljagu.

Image result for standing seats plane

Visokim putnicima izgleda prihvatljivije jer u ekonomskoj klasi ionako za njih nema dosta mjesta za noge, no kako bi bilo onim nižim? Znači li to da bi im noge lamatale po zraku? Sjedeći ili bolje rečeno, stojeći na takvom mjestu znači da bi za čitavog leta sva težina bila na nogama. Putnici i novinari koji su ih vidjeli su ih opisali  znakovitim epitetima: “Izum kojeg ne trebamo”, “No Go”, “stolac za mučenje” itd.

Related image

Tipični zrakoplov tipa Boeing 737 kakve koristi Ryanair bi mogao primiti 227 putnika umjesto 189. Naravno da je glavni šef Ryana Michael O,Leary oduševljen novim dizajnom.

Ultra Basic Economy – tako bi se trebala zvati nova klasa. Za sada narudžbi navodno nema, no čini se da su neke kompanije sve bliže odluci o implementiranju nove sub klase.

Posjetite naš YouTube kanal

https://www.travel-advisor.eu/zasto-su-neke-avio-karte-jeftinije-od-drugih/

 

 

Prava putnika u zračnom prometu

https://www.travel-advisor.eu/top-20-niskobudzetnih-aviokompaija/

 

 

Nove objave