Travel AdvisorTravel Advisor

Mitovi o jeftinim putovanjima u koje ne treba vjerovati

Na početku treba napomenuti da korisnih savjeta i trikova za uštedjeti na putovanju i zadržati troškove unutar svojih mogućnosti ima puno. Međutim, tu su i oni savjeti i trikovi u koje ne treba nipošto vjerovati.
Otključavanje telefona

Često ćete čuti savjet da svakako treba otključati telefon kako bi se smanjili troškovi roaminga. Ovo je potpuno bespotrebno, osim ako nećete zaista trebati telefonske usluge. Ako idete na destinaciju na kojoj ćete imati pristup na wi fi, svoje pozive ćete bez problema obaviti preko aplikacija poput Vibera ili Whappa. Sve ostale aplikacije koje inače koristite također su vam na ovaj način dostupne, zato nema potrebe da otključavate telefon osim na putovanjima na kojima zaista nemate druge opcije.

Tamo je tako jeftin rent a car

Spremate li se na neku europsku destinaciju, mit o jeftinim taxijima sigurno će doći do vas. No, to baš i nije tako. A ako obilazite grad i nije baš najpraktičnije. Uz cijenu auta morate računati da ćete potrošiti na gorivo, parkinge, autoceste, tunele…Stoga treba uvijek ako putujete s ograničenim sredstvima uzeti u obzir javni gradski i međugradski prijevoz. U većini zemalja izvrsno funkcionira.

Smještaj potražite izvan grada

Odsjesti dalje od centra može biti lijepo ako volite mir i tišinu, a uspijete pronaći zgodan hotel ili apartman. Međutim uvijek uzmite u obzir i svakodnevne troškove puta do centra i nazad, kao i činjenicu da prijevoz može biti i spor ili loše organiziran. Ovo nije pravilo međutim svakako treba provjeriti sve činjenice prije nego se odlučite na smještaj dalje od centra grada koji se došli posjetiti.

Promijenite dovoljno novca

Nejasno je zašto u današnje doba bankomata na svakom koraku i dalje imamo potrebu razmišljati kako je unaprijed potrebno promijeniti veliku količinu gotovine u valutu zemlje u koju putujete. Ovo je zaista potpuno bespotrebno, uštedjeti nećete previše ni na vremenu ni na novcu, a gotovinu ćete vrlo lako podići na bankomatu kada zatreba.

Ne treba plaćati organizirane obilaske

Većina obilazaka i tura kada ih uzimate preko hotela ili agencije bude dosta skupa pa se ne uklopi u koncept putovanja na budžetu. Međutim opcija je mnogo, i svakako se treba potruditi i na destinaciji naći lokalnog vodiča, odabrati što nas zanima ii to obići u pratnji nekog tko zna više. Moglo bi učiniti iskustvo ne zaboravnim, zato na ovome ne štedite ako baš ne morate.

Brisanje povijesti pretraga u mobitelu nema svrhu

Brisanje kolačića i povijesti pretraga je korisno kada pretražujete hotele i tragate za avionskom kartom zaista može biti korisno. Ovo nije mit. Pokušajte i vidjet ćete razliku.

Putujte niskobudžetnim aviokompanijama

Niskobudžetne kompanije nekad zaista imaju dobre i povoljne ponude, međutim uvijek ih treba dobro proučiti prije konačne odluke. Vrlo često bude skrivenih troškova, nadoplate za prtljagu su visoke, a i troškovi za hranu i piće ako se radi o dugom letu.

Travel Advisorbusiness

Posjetite naš YouTube kanal.

Povratak starom, dobrom načinu organizacije putovanja

Najnesigrunije zemlje za putovanja 2019.

Gdje turisti troše najviše novca?

 

 

Previous articlePostoji li aviokompanija koja dozvoljava sex u avionu?
Next articleNa što paziti kod rezervacije smještaja preko Airbnb-a?