7 mjesta za najbolji pogled na polarnu svjetlost

Autor članka:
Podijeli:

Odakle se najbolje vidi polarna svjetlost?

Područje sjeverne polarne svjetlosti je krug oko sjevernog magnetskog pola. Područje sjeverne Norveške sjeverno od Vesterålena je smješteno u ovoj zoni i, kao rezultat toga, imate najveću šansu vidjeti polarnu svjetlost. Tromsø se nalazi upravo u središtu područja polarne svjetlosti. Postoje druga mjesta u sjevernoj hemisferi koja se nalaze u ovoj zoni. Bilo kako bilo, osim Islanda, većina tih područja su slabo naseljena ili uopće nisu naseljena te su za mnoge ljude jedva dostupna ili nedostupna. Polarna svjetlost ponekad je vidljiva u središnjim i južnim područjima Skandinavije, u dijelovima južne Kanade i srednjeg zapada SAD-a i Aljasci.

Područja koja nisu predmet zagađenja zraka su inače najbolja mjesta za gledanje Aurore. Područja na sjeveru, u manjim zajednicama, imaju prednost biti najbolja za gledanje ove čudesne pojave.

7 mjesta za najbolji pogled na polarnu svjetlost:

Grenland

najbolji pogled na polarnu svjetlost

Grenland se može pohvaliti da je jedno od mjesta na svijetu sa kojih se najbolje može pogledati polarnu svjetlost čiji prizori oduzimaju dah. Prizori su to koji mame da se spakirate i uputite na Grenland, bez obzira na hladnoću koja tamo vlada.

Laponija

najbolji pogled na polarnu svjetlost

U švedskoj Laponiji Aurora se može vidjeti svih 365 dana u godini, nekad u slabijem izdanju, a nekada bajkovitim bljeskom i ljepotom. U finskoj Laponiji također možete promatrati ovu bajkovitu prirodnu pojavu. Očarava turiste i lokalne stanovnike gotovo dvjesto noći godišnje.

Kanada

najbolji pogled na polarnu svjetlost

Mističnu svjetlost iznad Kanade možete vidjeti daleko od gradske vreve, a najbolje Ontariju, gdje postoje jedinstvene ture razgledanja ove pojave. Jedno od mjesta iznad kojeg je posebno aktivna polarna svjetlost je Jukon.

Aljaska

najbolji pogled na polarnu svjetlost

Planine na Aljasci su lijepe i idealne za promatranje polarne svjetlosti. Tu se nalaze i hoteli koji su specijaliziraniza odmor i uživanje u polarnoj svjetlosti.

Rusija

najbolji pogled na polarnu svjetlost

Regija Murmanska je jedna od najpopularnijih među ruskim turistima. Aurora se može vidjeti iz mnogih mjesta u blizini Murmanska, a jedno od njih je selo Teriberak, udaljeno 120 kilometara. Auroru ovdje fantastičnom čine brojne sjene i treperenja.

Norveška

najbolji pogled na polarnu svjetlost

Norveška nudi fascinantnu mogućnost za uživanje u Aurori, a najbolje se vidi iz hladnog Tromsa, koji je poznat i po festivalu u slavu bogova zore.

Island

najbolji pogled na polarnu svjetlost

Island je jedna od zemalja iz kojih se svjetlost najbolje vidi, a nama  jedna od najbližih destinacija. Stanovnici Islanda fenomen mogu vidjeti osam mjeseci u godini, vidljiva je iz Rejkjavika, ali pravi doživljaj možete osjetiti kada se izađe iz gradske zone.

Aurora obično izgleda kao velika plamena zavjesa na nebu, a oni koji ju nisu vidjeli uživo sigurno su vidjeli barem fotografije. Vremenski uvjeti na suncu određuju hoće li se polarna svjetlost vidjeti ili ne.

Travel Advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Vodič kroz Finsku u 5 jednostavnih koraka

Autostopom po Islandu

Polarna svijetlost – dramatična i magična igra svjetla

 

 

Nove objave