Najbolje povezane zračne luke

Autor članka:
Podijeli:

Međunarodna zračna luka Chicago O’Hare pomaknula je granice kako bi postala druga svjetska  zračna luka na svijetu u 2018. godini. S prvog mjesta nije uspjela izgurati višegodišnjeg pobjednika londonski Heathrow.

Stručnjaci Megahubs International Index rangirali su Heathrow, O’Hare, Frankfurt, Amsterdam Schiphol i Toronto Pearson kao zračne luke s najboljom povezanošću 2018. godine.
Indeks povezanosti OAG-a razmatra sve međunarodne veze koje putnici mogu koristiti u šestosatnom vremenu i izražava ih kao omjer broja odredišta koja se nude.
Iz Heathrowa, putnici mogu birati jednu od mogućih 66.000 veza.

Najbolje povezane zračne luke

Chicago se na listi top 50 pomaknuo sa četvrtog na drugo mjesto dok su zračne luke Los Angeles i Atlanta na šestom i sedmom mjestu .
Singapurski Changi, Charles de Gaulle u Parizu i Indonezijska Jakarta Soekarno-Hatta zaokružili su top 10.
Noviteti na listi top 50  su zračne luke Philadephia, Fort Lauderdale, Ho Chi Minh City i Barcelona.

Kina ima tri zračne luke u prvih 50, zajedno s Hong Kongom (SAR). To dokazuju time što su dospjeli među najboljih „50 „. Dok glavna zračna luka Peking Capital,  najveća zračna luka na svijetu po kapacitetu, zauzima 32. mjesto iza Zračne luke Shanghai Pudong i zračne luke Guangzhou.

Najbolje povezane zračne luke

Najveći megahubovi u Azijsko-pacifičkoj regiji bili su u jugoistočnoj Aziji, zajedno sa Singapurom, Jakartom, Kuala Lumpurom, Hong Kongom i Bangkokom, a nalaze se u 15 najboljih u svijetu.
Još jedno azijsko središte, Seoulov Incheon, je na 15. mjestu.

Najomiljenija zračna luka Latinske Amerike bila je u Mexico Cityu, a slijedila je zračna luka Sao Paulo u Guarulhosu.

Najbolje povezane zračne luke
Na Bliskom istoku, turski Istanbul, izbacio je Dubai sa 55.000 mogućih međunarodnih veza u šestosatnom vremenu.

Kuala Lumpur, dom AirAsia, s lakoćom se popeo  na vrh popisa najjeftinijih međunarodnih megahuba.

Najbolje povezane zračne luke
Slijedile su ga zračne luke u Jakarti, Singapuru, Filipinima i Tajlandu. Zračna luka Manila popela se sa 12. mjesta prošle godine na četvrto mjesto na najnovijoj ljestvici.
Barcelona je najbolje plasirana na ljestvici europskih LCC zračnih luka i nalazi se na osmom mjestu, dok je Fort Lauderdale povela SAD na deveto mjesto, zahvaljujući JetBlueu.
Nova značajka indeksa bila je ime dominantne zrakoplovne tvrtke u svakom čvorištu i udio letova kojima upravlja taj prijevoznik.

Najbolje povezane zračne luke
“Ne iznenađuje da 7 od 10 najboljih Megahuba imaju jednog dominantnog prijevoznika koji upravlja polovinom ili više od svih zrakoplovnih letova”, rekao je Grant.
U Los Angelesu, Singapuru i Jakarti  svaki dominantni prijevoznik radi samo 20-30 posto što pokazuje da uspješna zračna čvorišta ne ovise o jednoj avio kompaniji.

Preneseno iz AirlineRatings

Travel Advisorbusiness

Posjetite naš YouTube kanal.

Koje su najprofitabilnije avionske linije ?

Najveći aerodromi na svijetu

https://www.travel-advisor.eu/zasto-su-neke-avio-karte-jeftinije-od-drugih/

 

Nove objave