Osam zdravih trikova za duge letove

Autor članka:
Podijeli:

Dugi letovi, mijenjanje vremenskih zona i boravak na visinama na kojima lete avioni mogu ponekad biti iscrpljujući. Koža se suši, noge znaju oticati, a i avionska hrana ponekad bude organizmu najprihvatljivija. Postoje trikovi kojima se let može učiniti ugodnijim, kako bi na odredištu iz aviona izašli svježi i opušteni.

Osam zdravih trikova za duge letove

Osam zdravih trikova za duge letove

1. Nabavite svileni putni jastuk

Ako vaš putni jastuk nije od svile mogao bi iritirati i isušiti kožu. Svileni jastuci zdraviji su i ugodniji i zadržat će vašu kožu svježom i čistom. Stoga kada kupujete putni jastuk neka bude svileni. Malo je skuplji, ali pomoći će da se probudite şvježi i naspavani.

2. Ne zaboravite sredstvo za dezinfekciju ruku 

Iako ih ne vidimo, bakterije su svugdje oko nas. Na mjestima gdje je puno ljudi, poput aviona i aerodroma vrlo je lako dobiti  neku infekciju. Svakako na put ponesite sredstvo za dezinfekciju ruku.

Osam zdravih trikova za duge letove

3. Osvježite se vodom

Zrak u avionu je jako suh, pa je koži potrebno osvježenje. Uvijek je dobro imati sa sobom putno pakiranje termalne vode u spreju. Koža će vam biti zahvalna i zračit će svježinom.

4. Hidratantna krema

Kod dehidracije kože pomoći će i hidratantna krema. Otkrijte koja vam odgovara i uvijek je na putovanju nosite sobom. Obavezno ponesite i balzam za usne.

5. Pijte dovoljno vode 

Za vrijeme dugih letova važno je piti vodu. Najbolje je popiti manju količinu u više navrata kako bi izbjegli prečesto odilaženje na toalet. Prilikom kupovine vode za avion pazite da pakiranje odgovara ograničenjima o unošenju tekućine u kabinu.

Osam zdravih trikova za duge letove

7. Izbjegavajte avionsku hranu

Avionski obroci često su vrlo nezdravi i puni aditiva koji ne čine dobro vašem tijelu. Probajte pojesti nešto zdravo na aerodromu prije polaska. Na letu je uvijek bolje odabrati vegetarijanski obrok. Kavu probajte zamijeniti zelenim čajem.

8. Šminku svedite na minimum

Velika količina šminke, pogotovo u zatvorenom prostoru i na suhom zraku, kao što je to u avionu začepljuju pore. Učinite svojoj koži uslugu i dozvolite joj da diše. Ako se ne možete odreći šminke, probajte je za putovanja nanositi čim manje.

Osam zdravih trikova za duge letove

Osam zdravih trikova za duge letove

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika

boeing

Sjedala u ekonomskoj klasi su skučena? Razmislite još jednom!

 

Nove objave