Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika

Autor članka:
Podijeli:

Kod Niskotarifnih niskotarifnih prijevoznika osnovna cijena zrakoplovne karte uključuje prijevoz te ručnu prtljagu. Sve ostale usluge poput: rezervacije sjedala, hrane i pića na letu, predane prtljage, prijave na let, dodatno se naplaćuju i te se informacije nalaze na stranicama pojedine zrakoplovne kompanije.

Prijavu na let na aerodromu naplaćuje većina niskotarifnih kompanija i često se šalter zatvara ranije od regularnih prijevoznika. Lete većinom na manje aerodrome i svakako dobro provjerite mjesta slijetanja i polijetanja. S obzirom da su to dosta udaljeniji aerodromi od centra grada preporučamo informiranje o cijenama prijevoza do odredišta.

Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika:

EasyJet

EasyJet u osnovnoj tarifi dopušta unošenje jednog komada ručne prtljage dimenzija do 56 cm x 45 cm x 25 cm. Važno je naglasiti da se predmeti poput laptopa i torbe za laptop, fotoaparata, ručne torbice i sl. računaju kao komad prtljage. U EasyJet težina ručne prtljage nije ograničena.

U slučaju da su spremnici za ručnu prtljagu popunjeni , a prtljaga odgovarajuće težine,  EasyJet će je staviti u prostor za predanu prtljagu, a ne plaćate nikakve dodatne naknade.

Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika

Eurowings

Prlikom leta ovom aviokompanijeom u kabinu možete unijeti jedan komad ručne prtljage dimenzija 55x4ox23 cm, te dodatni komad ručne prtljage dimenzija 40x30x10 cm.

I Eurowings u slučaju da su spremnici za ručnu prtljagu popunjeni , a prtljaga odgovarajuće težine, torbe  stavlja u prostor za predanu prtljagu, a ne plaćate nikakve dodatne naknade. Ukoliko je prtljaga teža ili veća od dopuštenog limita platit ćete 30 Eura. 

Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika

 

Ryanair

Ryanair su avionske kabine su postale premale pošto svi putnici nose samo ručnu prtljagu i to po dvije torbe, zbog čega kasne ukrcaji putnika, a time i polijetanja. Zbog toga od 15. siječnja 2018. godine vrijede nova pravila.

Dozvoljena kilaža predane je 20kg . Plus, Flexi Plus i Family Plus mogu u avion unijeti dvije ručne torbe. Svi ostali putnici u avion smiju unijeti jednu manju ručnu prtljagu. Druga veća. do 55cm x 40cm x 20cm mora biti smještena u prtljažni prostor i predaje se na  boarding gate-u besplatno. Dimenzije ručne prtljage mogu biti do 55cm x 40cm x 20cm i 35cm x 20cm x 20cm.

Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika

Wizz air

Na Wizz airove letove svaki putnik može unijeti jedan komad ručne prtljage, dimenzija do 55 x 40 x 23 cm, a maksimalno do 10 kg težine.  Ako kupite uslugu Wizz Prioritet moći ćete ponijeti i jednu dodatnu malu torbu. Ručnu torbu, laptop torbu ili torbu za kameru maksimalnih dimenziija 40 x 30 x 18 cm. O mora biti smještena ispod sjedala  ispred vas.

Obzirom da je prostor u kabini ograničen, možda će vašu torbu odložiti u teretni prostor zrakoplova.
Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika

Norwegian

Putnici sobom mogu ponijeti jedan komad ručne prtljage. Težina ovisi od tarife koju imaju. Za niskotarifne karte dozvoljena težina prtljage je do 10 kg i dimenzija 55x40x23 cm. Za flex tarife dozvoljena težina prtljage je do 15 kg i dimenzija 55x 40×23 cm.

Uz ručnu prtljagu svaki putnik ima pravo ponijeti malu torbicu za dokumenta koja ide preko ramena ili tanki laptop, koji se mogu smjstiti ispod sjedala ispred vas.

Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika

Vueling
Dozvoljen je jedan besplatan  komad ručne prtljage maksimalne težine do 10 kg i dimenzija 55x40x20cm. Smijete imati i dodatni komad ručne prtljage dimenzija do 35x20x20. Veći komadi ručne prtljage spremaju se u pretince iznad jedala. Oni manji trebaju biti smješteni ispod sjedala ispred vas.
Ukoliko ima Exellence traifu, vaša ručna prtljaga može biti težine do 14 kg. 
Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika
Transavia 
Transavia je lowcost aviokompanija sa jednim od najstožih pristupa pravilima vezanim za veličinu prtljage. Prilikom leta možete sa sobom u kabinu zrakoplova unijeti samo jedan komad ručne prtljage dimenzija 55x40x25 cm i težine do 10 kg. Nema unosa manjeg komada ručne prtljage.
Ukoliko je vaša prtljaga iznad preporučene težine i dimenzija morat ćete platiti 40 Eura.
Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika

Volotea

Volotea je sveprisutnija na našem tržištu. Iz Hrvatske većinom leti za Italiju i Francusku. U Voletine zrakoplove možete unijeti dva komada ručne prtljage. Veći komad smije biti dimenzija do 55x40x20 cm. Manji 35x20x20 cm. Ukupna ručna prtljaga ne smije biti teža od 10 kg.

Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Preneseno sa stranice AvioRadar.hr

 

https://www.travel-advisor.eu/iberia-zimi-leti-za-zagreb-i-dubrovnik/

Sjedala u ekonomskoj klasi su skučena? Razmislite još jednom!

https://www.travel-advisor.eu/najbolji-vodic-za-pronalazenje-najjeftinijih-avionskih-karata-online/

Nove objave