Travel AdvisorTravel Advisor

Otkrivamo mitove i zablude o putovanjima

 

Postoji nekoliko mitova i zabluda koji se stalno ponavljaju u diskusijama o putovanjima. Tko je  turist, a tko putnik, koja je razlika i postoji li uopće razlika? Kod nas se svi razumiju u turizam i putovanja baš kao što bi svi željeli biti selektori nogometne reprezentacije. Opustite se i uživajte na svom putu bez obzira što drugi misle.

 

1) Samo daleka putovanja su „prava“ putovanja


2) Oni koji putuju sami su „bolji“ putnici od onih koji putuju u grupama.Ako je vodič dobar vidite i naučite puno više nego oni koji s google maps u ruci gube vrijeme na prijevoze i slušaju vodiče kad uđu u neku crkvu ili muzej. Vodiči bi trebali biti eksperti za mjesta na koje vas vode i znati sve što vas zanima. Sami putnici imaju više vremena za fotografiranje, promuvati se okolo, no uglavnom ne znaju ništa o tome gdje su i što je važno za lokaciju na kojoj se nalaze. Bilo bi idealno putovati u manjim grupama ili samostalno kada bi u glavi bio audio guide koji bi pričao priče o mjestu na kojem se nalazimo. Možda će jednog dana i to biti ostvareno.

3) Neki troše više, neki manje.u luksuznim hotelimabackpackeri

4)Turistička mjesta i glavne atrakcije nisu dovoljno dobre. Treba otići tamo gdje nitko ne ide.


Ono što privlači najviše posjetitelja je i najbolje što ta destinacija ili zemlja može ponuditi. Offbeat mjesta možda zvuče egzotično, no nisu toliko atraktivna jer da jesu bila bi puna turista. To ne znači da ih ne treba potražiti, no prvo treba vidjeti najbolje. Neka su mjesta popularnija na Instagramu , a neka nisu što ne znači da ih ne treba posjetiti. Najviše ovisi o vremenu. Ako imate vremena i volje istražit ćete više, ako ne onda manje.

5) Duljina putovanja je važna za doživljaj.


Mnogi „pravi“ putnici misle i tvrde da je duljina boravka u nekoj zemlji esencijalna.
Ako pitate pet različitih putnika što su i kako doživjeli u Parizu dobit ćete pet različitih odgovora.

Odgovore na sva pitanja možete pronaći u našoj popularnoj grupi Savjetnik za putovanja. U njoj se nesebično razmjenjuju iskustva i savjeti. Ponekad pojedinci zabrazde u moraliziranje ili nametanje svojeg stava, no to je rijetko. Dijeljenje informacija ljudi koji su negdje bili onima koji nisu je velika pomoć koja se vidi tek kad se negdje dođe.

savjetnik za putovanja

Putovanja nisu natjecanje. Nitko neće dobiti medalju zato što je nabrojao više zemalja niti zato što ima bolje fotke na Instagramu. To je nebitno. Svatko ima svoje iskustvo i svoj doživljaj.

Bitno je što je naučio jer kako se kaže: „Otišao je na put kao jedna osoba, a vratio se kao druga“

Travel AdvisorLifestyle

Posjetite naš YouTube kanal

Turistička ponuda samo za odrasle

Osam zdravih trikova za duge letove

15 razloga zbog kojih je dobro putovati

 

Previous articleŠto treba znati prije prvog putovanja u Kinu
Next articleKoji su najljepši gradovi Europe ?