Turistička ponuda samo za odrasle

Autor članka:
Podijeli:

Možda nekima zvuči kao kontroverzan trend, ali sve više hotela i resorta, restorana i aviokompanija diljem svijeta nudi child-free aranžmane. Turistička ponuda samo za odrasle.

Radi se o sve prisutnijem trendu koji se možda neće svidjeti nekim mamama i tatama, međutim postoje i oni koji tijekom odmora ne žele slušati viku djece i roditelja koji ih smiruju. Child-free restorani, hoteli i zone u avionima su trend u turističkoj ponudi kako u svijetu tako i kod nas.

Tu se nikako ne radi o diskriminaciji već privlačenju određene skupine klijenata i stvaranju  okruženja za poslovne ljude ili one željne mira.

Klijentela koja bira mjesta na kojma nema djece uglavnom nema problem s djecom nego s roditeljima koji su svoju djecu razmazili i dopustili im ponašanje koje ih pretvara u najobičniju smetnju od koje se jednostavno žele maknuti tijekom odmora.

Turistička ponuda samo za odrasle

Adults only hoteli

S današnjim načinom života slobodnog vremena je sve manje. Pravi odmor je postao luksuz i nije neobično što želimo prođe najbolje moguće. Nekima ljudima savršen odmor podrazumijevati uživanje bez djece. Bilo da se radi o njihovoj djeci ili djeci drugih gostiju, sve veći broj ljudi razvija interes prema  adults only hotelima.

Turistička ponuda samo za odrasle

Radi se o hotelima namijenjenim isključivo odraslima, a uglavnom se radi o dobnoj granici iznad 14 ili 16 godina. Naglasak je tamo stavljen na mir, tišinu i hedonizam, pa iako ga mnogi doživljavaju sebičnim i nevjerojatnim, činjenica je takvi hoteli s lakoćom dolaze do svoje klijentele.

Djeca u restoranima

Malu djecu uopće ne treba voditi u restorane. Djeci je samo dosadno, a i posve je razumljivo da se mala djeca ne znaju pridržavati  pravila ponašanja potrebnih da drugim gostima ne zagorčaju obrok. Niti im je do jela, niti do mirnog sjedenja za stolom.

Turistička ponuda samo za odrasle

Djeca vrlo često gnjave goste za drugim stolovima, vuku stolnjake i prevrću čaše s pićem, a roditelji to najčešće gledaju sa smiješkom, nastavljaju jesti i nije ih previše briga, stoga su više i krivi sami roditeljio nego djeca. Djeci je samo dosadno i igraju se.

Dobro je ako samo šetaju i gledaju druge goste no ako su u društvu s još kojim djetetom vrlo brzo će početi trčati, igrati se skrivača, vikati, vući stoljnjake, proljevati i  raditi sve što mala djeca rade i na taj način ugodan obrok većini gosotiju pretvoriti u neugodno iskustvo.

Children free zona u avionu

Sve više putnika koji često lete avionima traže da se odvoje od obitelji s malom djecom. Trend traženja children free zona u avionu se proširio svijetom. Sama ideja sjedenja pored nečijeg malog djeteta ili bebe se mnogima čini neprihvatljivom. To nije samo želja pojedinaca. Neke kompanije su već uvele posebne children free zone na svojim letovima, a mnoge to najavljuju. 

Turistička ponuda samo za odrasle

Često se navodi da su putnici spremni platiti i nešto višu cijenu karte samo kako bi imali svoj mir na interkontinentalnom letu.

Većinu putnika u svijetu ipak čine odrasli ljudi. Roditelji sa djecom putuju uglavnom za vrijeme školskih prazlnika. Iz tih razloga uvođenje ovakve ponude zvuči posve normalno i prihvatljivo i ne radi se o diskriminaciji.

Ovakva mjesta ne privlače samo odrasle koji nemaju djece  već i one koji su djecu ostavili kod kod kuće željni odmora, pa ne žele da im odmor utječe ni ponašanje tuđe razmažene djece.

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Children free zone u avionima ?

New York vodič po barovima, klubovima i restoranima

Fake location – trik koji je dobro znati

Nove objave