Travel AdvisorTravel Advisor

Pattaya je seks market ili ipak nešto više od toga?

„Što će sama djevojka u Pattayi, nemoj ići tamo opasno je.“ „ U Pattayi nemaš što raditi…“ Pattaya je leglo prostitutki i starih Rusa“  ovo su samo neke od komentara i predrasuda koje sam dobila na račun izjave da idem sama u Pattayu.

Moram priznati pomalo obeshrabrena silnim komentarima, ipak sam odlučila otići tamo i vidjeti je li Pattaya zbilja samo najpoznatiji seks market na svijetu ili ima za ponuditi nešto više. U ovom članku pokušat ću vas razuvjeriti da je Pattaya mjesto samo za stariju mušku populaciju željnu zabave. Pa krenimo redom.

Pattaya je tajlandsko ljetovalište udaljeno svega 150 tak kilometara od Bangkoka. S obzirom da sam otoke i južni dio Tajlanda istraživala prošle godine, ove godine odlučila sam se za Pattayu. Iz Bangkoka je prilično jeftino i jednostavno za doći- busom koji dođe svega 3,4 eura ili malo ekskluzivnija opcija, mini van koji nudi nešto vise prostora za 10 tak eura. Vožnja traje svega 2 sata i obje opcije su prilično udobne i točne.

Što se smještaja tiče, najpopularniji je u okolici Central beach. Ja sam se odlučila za kompleks stanova „Posh Pattaya“ nešto udaljenije od centra, prvenstveno zbog pogleda na cijeli grad, predivnog inifinty poola, opremljenosti apartmana, i nisam požalila. Snalaženje i javni prijevoz je prilično jeftin. Najjednostavnija opcija je tkz. Baht bus, koji za 10 bahti vozi od bilo koje lokacije do centra. Dostupan je i GRAB i taxi skuter.

Ono zbog čega je mene Pattaya privukla su širok i zanimljiv odabir tura koje se nude na dnevnoj bazi. Istina, Pattaya beach sama po sebi nije najčišća, ali pola sata- 45 min vremena vožnje speedboatom i ulazi se u nešto sasvim drukčije.

Istaknula bih Coral islands: Koh Larn i Koh Samet. Dva otoka predivne prirode, čistog mora, i što je meni bilo bitno, manje turista nego razvikani Phuket i Phi Phi.

Željna adrenalina, odlučila sam se na turu koja je uključivala razne vodene i zračne aktivnosti. Za prilično nisku cijenu, svega 60 tak eura, putem stranice online- pattaya.com u jednoj turi možete iskusiti parasailing, sea walking, ronjenje, jet ski i banana ride s uključenim ručkom i kupanjem na predivnom Koh Larnu.

Skydiving se također nudi bez prethodne najave, kao i mnoštvo drugih tura kao i obilazak Monkey islands, Elephant sanctuary i slično.

Ukoliko želite samo uživati na plaži, uz centralnu plažu tu je i Jomtien beach koja je mene oduševila čistoćom.

Ono što mi se također svidjelo kod Pattaye je i blizina nekoliko velikih vodenih parkova, tako da ljubiteljima adrenalina definitivno preporučam posjetiti Pattayu jer ponuda ih neće razočarati.

Sama Pattaya osim walking streeta prepuna je i normalnih barova i klubova koji su me i ovdje oduševili povoljnim cijenama pića i dobrom glazbom i atmosferom.

Kao i Bangkok, Pattaya obiluje marketima, od kojih bi istaknula Floating market gdje se za malo novaca može naći pregršt hrane, začina odjeće.. Za ljubitelje malo elitnijeg shoppinga, tu je Terminal 21, koji na 6 katova nudi elitne markirane dućane za one malo dubljeg džepa.

Iako za  pravi odmor na Tajlandu odabrala bih ponovno neki od južnih otoka, ukoliko ste vremenski ograničeni Pattaya je odličan bijeg iz grada na nekoliko dana. Nudi puno više od striptiz, sex i go go klubova i definitivno ju planiram posjetiti ponovno.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Bangkok – gdje odabrati smještaj

Jugoistočna Azija – par savjeta za preživljavanje

TOP 5 destinacija za zimu na plaži, a nisu ni Tajland ni Bali

Previous articleGdje odabrati smještaj na Zanzibaru
Next articleŠto znači oznaka SSSS na vašoj ukrcajnoj propusnici ?