Travel AdvisorTravel Advisor

Pet savjeta kako više putovati ove godine

Pet savjeta kako više putovati ove godine

Prvi I najvažniji je donijeti odluku.

Ne samo pričati I maštati nego treba donijeti odluku. Mnogi samo pričaju, ali ništa ne poduzimaju. Da bi pronašli najpovoljniju avio kartu, aranžman ili društvo treba početi tražiti. Promijenite screensaver na telefonu zs fotku mjesta koje želite posjetiti. Neka vas stalno podsjeća. S putovanjima se treba baviti kako bi bila najbolji mogući doživljaj, no prvi korak je eliminirajte isprike I krenite.


Smanjite nepotrebne troškove.

Višak odjeće, nepotrebne kave I trošenje na stvari koje ne donose sreću nije potrebno. Štedite koliko je moguće. Kad odlučite da krenete na put to postaje važnije od stvari. Nije potrebno imati najnoviji telefon niti uvijek savršene nokte, trepavice ili najnovije tenisice. Najbolje je zapisivati troškove. Na kraju mjeseca se možete iznenaditi koliko novaca ode na gluposti.


Pratite akcije I cijene

avio karata, autobusa, posebne prilike u hotelima I rasprodaje. Ponekad nas dobra cijena avio karte ponese pa odlučimo krenuti, no nije to uvijek najvažnije. Ako imate svoj cilj I gdje točno želite onda se koncentrirajte na to. Uvijek postoje neki “special deal”

Ne putujte u sezoni
Najveća tajna jeftinih putovanje je: putujte u posezoni. Ljeti ili za praznike nema ništa jeftino jer tada svi putuju. Stoga birajte mjesece I datume van pune sezone. Ne samo da će biti manje ljudi I da nema gužvi, nego će I sve biti jeftinije, usluga bolja I ljubaznija I doživljaj bolji. Uvijek biram mjesta koja želim posjetiti van turističke sezone.

Izaberite destinaciju primjerenu budgetu
Nisu sve destinacije jednako skupe. Havaji su super, ali ni Zanzibar nije za baciti, a košta nekoliko puta manje. Jeftiniji letovi, hoteli, hrana I sve ostalo. Odredite si ukupnu sumu novaca koju želite potrošiti I držite se toga. Sukladno tome odaberite destinaciju. Afrika, Južna Amerika I dio Azije su jeftiniji od Europe I Amerike. Istočna Europa je znatno jeftinija od zapadne, a doživljaj je možda I bolji. Važno je pratiti I kretanje tečajeva valuta. Euro je prema dolaru bio 1 : 1,5, a danas je 1 : 1,1. Cijene ovise bitno o tečaju. Provjerite jer bilo je godina kada je putovanje u Ameriku, Južnu Afriku I Tajland bilo znatno jeftinije zbog tečaja valuta.


I za kraj, ako su sredstva ograničena, istražite atrakcije oko mjesta u kojem živite. Upoznajte svoju zemlju i okolicu. Takvo je putovanje ništa manje atraktivno od nekih dalekih destinacija. Na fotkama često mjesta izgledaju bolje nego u živo. Istina je I da vam nitko ne može opisati ono što možete vidjeti sami. Putujte vikendima.
Seeing is believing

Travel Advisor lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal

Previous articleVikend putovanja: Dvodnevni izleti za opuštanje na kraju radnog tjedna
Next articleOvo je najveći aerodrom u Europi po prometu: Kroz njega prođe 80 milijuna ljudi