Travel AdvisorTravel Advisor

Gdje odabrati smještaj na Zanzibaru

Nema puno mjesta na svijetu na kojima se može uroniti u tirkizne boje oceana, bijeli pijesak poput pudera i hlad ispod zelenih palmi. Ta kombinacija boja i sindroma „neću ništa raditi“ lako doprinese zaboravu svega i svakoga. Otoci su svijet za sebe.

Zanzibar je arhipelag koji se sastoji od dva velika i mnogo manjih otoka.

Glavni se otok zove Unguja (na Swahiliju) i kad se kaže Zanzibar misli se na njega. Drugi veliki otok je Pemba na sjeveru. Mali otok Mafija je treći naseljeni u arhipelagu.siječanj i veljača.najviše je stranih turista.listopad i studeni.


Stone TownZanzibar CityTržnice i bazariZačini Freddia Mercurya.


Gdje odabrati smještaj?

Sjeverna obala – što dalje odete na sjever to je manja gužva i manje turista. Na toj su strani manje mijene plime i oseke. Obje glavne plaže imaju odvojen partijanerski i mirniji dio.

Popularne plaže su:

Nungwi na samom sjevernom vrhu. Dobre lokacije za ronjenje. Ima dosta hotela pa je popularna plaža među turistima. Velik izbor restorana i barova.

Kendwa je poznata po partijima posebno za punog mjeseca. Manje je hotela i veća je bekpekerska zajednica. Najljepši di o je onaj koji gleda na tok Tumbatu. Kendwa Rocks hotel je poznat po full moon partijima.


Sjeveroistok

Južna obala – Što južnije to je napučenije. Domicilno stanovništvo najviše živi u ovom djelu. Poluotok Fumba je nešto mirniji. Blizu je i otok Chumbe na kojem se nalazi eko resort. Plaža Kizimkazi je slabo posjećena pa kad je plima možete je imati samo za sebe.

Jugozapad – Bwejuu i Dongwe su možda najpopularnije plaže na otoku. Najveći je izbor hotela – od najboljih poput Baraze i Breezesa do jeftinijih. Veći dio dana je plima, pa je ugodno za kupanje.


Zapadna obalaPrison Island

Istočna obala – najizraženije mijene plime i oseke. Vjetrovito je, što vole ljubitelji kajtanja. Ponekad treba duže hodati da bi došli do mora.

Plaže Kiwengwa i Pongwe nisu toliko pune turista pa su za neke najbolji izbor na otoku. Restoran The Rock je atrakcija za sebe.

Preporuka za posjetiti su plantaže začina kako bi naučili zašto je Zanzibar bio važno trgovačko središte u osamnaestom stoljeću.  Nacionalni park Jozani bogat je raznim vrstama majmuna od kojih je crveni Colobus endemski. Nekada je bilo i leoparda, ali je zadnji viđen prije petnaestak godina.


Travel Advisor – lifestyle

Pratite naš YouTube kanal.

Zanzibar – jer nam jednostavno treba odmor

Tanzanija od safarija do mora

Najljepša putovanja u Afriku

Previous articleU Dolomitima je svaki vrh umjetničko djelo
Next articleHoroskop zna kada je najbolje putovati