Proizvod koji bi svaki putnik trebao imati sa sobom

Autor članka:
Podijeli:

Sjećam se jednog putovanja u Mexico. Rijetko sam imao probavne smetnje i uglavnom se nisam obazirao na to niti posebno pripremao sve do tog puta. Tada sam shvatio što znači Moctezuma revenge.

Proizvod koji bi svaki putnik trebao imati sa sobom
Takav proljev nisam imao nikada. Istina možda sam smršavio koju kilu, što i nije lose, no agonija je trajala pet dana i ne bi to nikad više poželio. I da, nisam imao Enterosgel. Sad ga imam, svaki put kad odem negdje, bilo gdje. Proljev traje od jednog do pet dana u normalnim okolnostima, no može i duže.

Kod kuće to i ne mora biti toliko strašno, ali na putu je jako loše. Umjesto razgleda i izleta proveo sam tri puna dana u sobi ili bolje rečeno na toaletu. Najbolje je piti što više tekućine i unijeti rehidracijsku otopinu u organizam, no da sam imao Enterosgel brzo bi sve prošlo.

Proizvod koji bi svaki putnik trebao imati sa sobom
Voda i hrana u nekim drugim podnebljima nije uvijek za nas zdrava. Bakterije ili virusi na koje je domaće stanovništvo imuno i neosjetljivo za nas mogu biti jako loši. Najčešći uzrok proljeva je virusna zaraza (rotavirus), ali ga mogu prouzročiti i bakterijske ili parazitne infekcije, alergije na hranu, jako začinjena hrana na koju nismo navikli, psihosomatski procesi, konzumacija alkohola, uzimanje različitih lijekova (najčešće antibiotika) te različite bolesti probavnog sustava. Najbolje je posjetiti liječnika, no to nije uvijek moguće. Stoga je dobro imati Enterosgel i sam si pomoći.

ŠTO JE ENTEROSGEL?

Inovativni crijevni adsorbent (enterosorbent) Enterosgel je organosilicijev polimerni spoj porozne strukture i konzistencije gela. Zahvaljujući unaprijed određenim veličinama pora njegove strukture, Enterosgel djeluje kao „pametna spužva“ tj. selektivno, fizički na svoju površinu veže štetne tvari (npr. endotoksini, enterotoksini), i omogućava njihovo uklanjanje stolicom.


Enterosorpcija je apsorpcija tvari iz probavnog sustava na enterosorbent primijenjen kroz usta. Ima ulogu uklanjanja mikroorganizama (bakterija i virusa), različitih toksina i drugih štetnih tvari. Sigurna je i učinkovita metoda, primjenjiva kod raznih bolesti.
Može se primjenjivati i u kombinaciji s drugim oblicima liječenja.


Idealan enterosorbent bi trebao imati sljedeće osobine:

-selektivnost, da na svoju površinu adsorbira samo tvari štetne za organizam;
-visoka moć adsorpcije, radi bržeg i potpunijeg uklanjanja štetnih tvari iz organizma;
-sigurnost primjene i netoksičnost za organizam;
-biokompatibilnost, kako ne bi utjecao na normalne metaboličke procese;
-da ne inhibira normalnu crijevnu mikrofloru.

Enterosgel je oralna suspenzija indicirana za simptomatsko liječenje akutnog proljeva i kroničnog proljeva povezanog sa sindromom iritabilnog crijeva. Može se kupiti u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

5 savjeta za očuvanje zdravlja dok putujete

Zašto ne treba ići na godišnji odmor ?

Legalna ili ne, turisti će potrošiti milijune na marihuanu!

Nove objave