Travel AdvisorTravel Advisor

Putujte s frendicama dobro je za zdravlje!

Znanost kaže da su putovanja s frendicama dobra za mentalno zdravlje. Možda je to dovoljan razlog da šefovi, partneri, obitelji i prijatelji napokon shvate da moramo tu i tamo otići na iznenadno putovanje s frendicama.

Svako putovanje je uzbudljivo, zabavno i dobro za naše fizičko blagostanje, a prednosti putovanja koliko su zdrava za mentalno i emocionalno zdravlje.

A tek putovanje s curama? Bez sumnje s tog odmora bi se vratile toliko odmorne, raspoložene i pune energije, da bi s puno više volje i polete obavljale i poslovne zadatke i svakodnevne obaveze.

Ponekad vam je dosta svega. I posla, i kuće i partnera i obitelji. To su trenuci kada bi u sekundi mogle spakirati kofer i uputiti si na kratko putovanje s prijateljicama. Žensko društvo i otkrivanje nove destinacije idealna su formula za odmor i opuštanje.

Zvuči savršeno, ali sve ovo je lakše reći i zamisliti nego sprovesti u djelo. Posao, dnevni životni ritam i obaveze ostavljaju vrlo malo prostora za neplanirana putovanja s frendicama. Još ako tome dodamo financije. Ali zvuči dobro!

Ipak, možda treba probati. Ako se šefovima,muškim kolegama, dečkima i muževima dobro objasni i znanstveno potkrijepi kolika će biti korist od ovakvog odmora, možda nam odluče to i omogućiti.

Koliko je prijateljstvo važno ne treba puno objašnjavati. Neke studije čak kažu kako na sreću i zdravlje ljudi više mogu utjecati pojedina prijateljstva, nego obiteljski odnosi. Ženska prijateljstva su nešto posebno i vrijeme provedeno s najboljom frendicom je neprocjenjivo. Još je k tome i zdravo.

Treba s vremena na vrijeme priuštiti sebi kratki odmor s curama. Zato je najbolje s planiranjem sljedeće ženske avanture započeti odmah. Nije bitno koliko brzo će se i izrealizirati, ali svakako treba pokušati.

U nekom trenutku bit će vam svima u isto vrijeme izvedivo pobjeći na koji dan, a sve ćete već imati isplanirano. Odaberite destinaciju, osmislite vrijeme i čekajte pravi trenutak. I, naravno, u međuvremenu muškarcima u svom okruženju pojasnite dobar utjecaj ovakvog putovanja na mentalno zdravlje.

Travel Advisorputovanja.

Posjetite naš YouTube kanal.

Predrasude s kojima se susreću žene koje putuju same

5 razloga da češće putujete

 

Kako bukirati krstarenje?

 

Previous articleToronto je grad koji pomiče granice
Next articleLudi provodi na ovom skijalištu do kraja sezone