Travel AdvisorTravel Advisor

Renesansa egipatskog turizma – povratak velikih igrača

Hilton je nedavno sklopio veliki poslovni ugovor kojim se nada da će postati jedan od glavnih luksuznih hotelijera u Egiptu, kao i u ostatku Afrike. Ovo je, međutim, samo jedan od nedavno sklopljenih velikih poslova. S turistima koji se vraćaju u Egipat nakon konstantnog pada zabilježenog prethodnih godina, mnogi gigantski hotelski brendovi bjesomučno rade na osiguravanju svoje prisutnosti u zemlji i traže svoje mjesto pod suncem. Ovaj pokret je zapravo samo dio većeg trenda u kojem globalno turističko tržište pokušava nadoknaditi izgubljeno vrijeme u Africi…

 

@joannehhsu

Egipat i Afrika – uspavani turistički divovi…

Afrika se već godinama ponaša kao uspavani turistički div, bogat nenadmašnim prirodnim krajolicima, jedinstvenim iskustvima i dubokom poviješću i kulturom. Turisti su nedavno počeli ponovo otkrivati tu činjenicu, a kako čitav kontinent postaje relativno sigurniji, kao rezultat zabilježen je turistički rast.

@egypt

Smještajne jedinice, međutim, nisu dostupne u izobilju. Vlasnici hotela i operatori kažu kako su sigurnosni izazovi dugo vremena predstavljali prepreku za značajna ulaganja. Osim njih, dodatne probleme stvarala je i sama infrastruktura, dostupnost izvođača radova, kao i osposobljeno i kvalificirano osoblje koje može održati dugotrajne standarde luksuznih usluga po kojima su poznati međunarodni brendovi. Kako se s vremenom situacija popravila i po ovim pitanjima, vlasnici hotela i operatori koji su riskirali i ranije uložili novac spremni su unovčiti rezultate svojih, tada riskantnih ulaganja.

Rastući projekt hotelske izgradnje u Egiptu…

Ovaj svojevrstan hotelski boom u Africi najvidljiviji je upravo u Egiptu. Zapravo, prema brojevima iz TOPHOTELCONSTRUCTION baze podataka trenutno se u egipatskom hotelijerstvu nalaze 52 projekta. Nakon završetka ovih projekata predviđeno je ukupno 19.466 soba za goste.

@egypt

Ono što je najzanimljivije je vrijeme predviđeno za provedbu ovih projekata, što upućuje na činjenicu kako projektanti razmišljaju dugoročno i oprezno ulaze u ove investicije. Dok će narednu godinu uložiti u skromnih 11 projekata, taj će se broj povećati s 14 nadolazećih projekata koji su u planu za 2019. godinu. Glavno razdoblje rasta, međutim, predviđeno je za 2021. godinu i kasnije. Zapravo, od 52 projekta koji se trenutno nalaze u Egiptu, 33% ih je planirano u tom razdoblju.

Najbolje od ostalih u Egiptu…

Vijest o dolasku Hiltona i Waldorf Astorie u Egipat daleko je od samo jednog velikog hotela koji se otvara u zemlji.

@egypt

Imajući to na umu, pogledajmo samo neke od glavnih luksuznih hotelskih tvrtki koje dolaze u zemlju prema TOPHOTELCONSTRUCTION bazi podataka:

1. Four Seasons Resort Sharm El Sheikh

Za ovaj hotel predviđen je impresivan kapacitet od 1400 soba, a otvorenje je planirano u drugoj polovici 2019. godine.

2. St. Regis Kairo

Ovaj hotel obogatit će smještajni kapacitet s 366 soba nakon otvorenja koje je predviđeno za jesen ove godine.

3. Element Kairo

Ovaj hotel imat će 344 luksuzno uređene sobe, a njegovo otvorenje planira se početkom 2021. godine.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal

Zašto barem jednom u životu morate posjetiti Egipatski muzej u Kairu?

 

Što posjetiti u Maleziji osim Kuala Lumpura ?

Sama u Tajlandu – istina ili izazov

Previous articleTop 10 najpopularnijih jela egzotičnog Bliskog Istoka
Next articleEvo zašto su danas putovanja avionom neugodnija, a kašnjenja letova sve češća