Search
Close this search box.

Sex turizam – putovanja o kojima se ne priča, a mnogi na njih idu

Autor članka:
Podijeli:

Destinaciju za odmor biramo na osnovu osobnih afiniteta. Neki najviše vole muzeje i spomenike, drugi prirodu, treći vole cjele dane ležati na plaži, četvrtima je samo šoping na pameti.

Ipak postoje i oni koji destinaciju biraju iz razloga o kom se ne priča. To su turisti kojima je glavni razlog putovanja seks turizam.

Sex turizam

U Tajlandu se za svega nekoliko dolara može naći zabava za jednu noć. Ne zaostaju ni Bali, Jamajka, Brazil, Jordan,  Gambija, Senegal, Tajland, Ukrajinu, Mikonos, ali i Dubai i Tunis i nizozemski Amsterdam.

Sex turizam

Sex turizamu najviše su skloni turisti iz Sjeverne Amerike i Zapadne  Europe i više ga prakticiraju muškarci. Međutim definitivno nije rezerviran samo za muškarce.

Sex turizam

Svake godine je i sve više žena koje kreću na put iz ovih razloga. Amerikanke vole Južnu AmerikuKanađanke  avanturu rado traže na Barbadosu, a popularna je i Dominikanska Republika. Europljanke se  često opredjeljuju za Tunis gdje ih dočekuju momci koji se nadaju da će im šarm biti viza za neku od zapadnoeuropskih zemalja.

Sex turizam

Ipak kao centar sex turizma u svijetu ističe se Tajland. Raskalašeni gosti često zaboravljaju kako se iza njihovog užitka i ludog provoda krije siromaštvo, zlostavljanje i kriminal. A tu su nerjetko i suveniri poput spolnih bolesti.
Još jedna specifičnost Tajlanda su svakako Lady Boys – transvestiti koje je na prvi pogled vrlo teško razlikovati od djevojaka. Na osobito zlu glasu je Bangkok te Pataja. Među destinacijama u koje rađe idu žene je Bali.
Sex turizam
Seks turizam nije novi trend. Već dugo neki odlaze u određene destinacije isključivo kako bi koristili seksualne usluge lokaknog stanovništva. Sex turisti su najčešće ljudi iz stabilnih i ekonomski jakih zemalja, a destinacije su zemlje nižeg standarda.
Sex turizam
Na globalnom nivou, seks turizam predstavlja gospodarsku granu u procvatu, vrijednu oko milijardu dolara. Procjenjuje se da na svijetu ima više milijuna seksualnih radnica i radnika koji se bave poslom, koji u ovisnosti od zakona njihovih zemalja, može biti legalan ili ilegalan.
Seks turizam ima svoje prednosti i nedostatke, no potrebno je napomenuti kako se edukacijom turista mogu umanjiti posljedice poput trgovine ljudima, širenja spolno prenosivih bolesti i zlostavljanja.
Edukacija i odgovorno ponašanje turista u ovom slučaju bi olakšala institucijama da bolje kontroliraju negativne strane ovog specifičnog oblika turizma.

Što treba ponijeti na put?

Nove objave