Što je Brand USA?

Autor članka:
Podijeli:

Brand USA  je organizacija za marketing destinacije Sjedinjene Američke Države

Osnovana je Zakonom o promociji putovanja kao prvo javno-privatno partnerstvo s ciljem promoviranja Sjedinjenih Američkih Država kao vodeće turističke destinacije te da olakša postupak putovanja svjetskim putnicima. Misija organizacije je povećati međunarodnu posjećenost Sjedinjenim Američkim Državama kako bi potaknula američko gospodarstvo i unaprijedila sliku države diljem svijeta. Osnovana kao Korporacija za promociju putovanja 2010. godine, ovo javno-privatno tijelo započelo je s radom u svibnju 2011. godine i posluje pod nazivom Brand USA. Prema studijama Oxford Economicsa, u proteklih deset godina marketinške inicijative Brand USA-e pomogle su u dobrodošlici dodatnih 8 milijuna posjetitelja u Sjedinjene Američke Države, čime su koristile američkom gospodarstvu s više od 58 milijardi dolara ukupnog ekonomskog utjecaja i podržavale, u prosjeku, više od 37.000 dodatnih radnih mjesta godišnje.

brand USA

Novi CEO

Brand USA je objavila da je njezin Odbor direktora imenovao Freda Dixona za novog predsjednika i izvršnog direktora tvrtke, koji će stupiti na dužnost 15. srpnja 2024. kao dio planiranog procesa sukcesije.

Dixon će zamijeniti Christophera L. Thompsona, koji je najavio svoje umirovljenje u srpnju 2023. Obavljao je dužnost predsjednika i izvršnog direktora Brand USA-e od 2012. do 2024. Thompson će nastaviti surađivati s tvrtkom do 30. rujna 2024. kao savjetnik kako bi olakšao besprijekoran prijelaz vodstva za Brand USA-u i njezine partnere.

Brand USA, IPW

Dixon se pridružuje tvrtki s značajnim iskustvom i dokazanim vodstvom u turističkoj industriji kao trenutni predsjednik i izvršni direktor NYC Tourism + Conventions, službene destinacijske marketinške organizacije New Yorka. S više od 30 godina iskustva u sektoru, Dixon je spreman voditi Brand USA-u i ojačati njezinu poziciju kao globalnog lidera u destinacijskom marketingu. Tim Brand USA-e uzbuđen je zbog novih perspektiva koje će donijeti kako bi potaknuo rast.

Više informacija

Za informacije o industriji ili partnerima o Brand USA-i, posjetite TheBrandUSA.com ili nas pratite na Facebooku, LinkedInu i Twitteru. Da biste saznali više o SAD-u i neograničenoj raznolikosti američkih putničkih iskustava i autentičnoj, bogatoj kulturi, posjetite web stranicu za potrošače Brand USA-a VisitTheUSA.com; pratite Visit The USA na Facebooku, TikToku i Instagramu; i gledajte putne emisije na GoUSATV.

IPW 2024

 

Ove godine je glavni sponzor  eventa IPW Američke turističke udruge u Los Angelesu od 3. - 7. 5. 2024.  Pružaju platformu za poslovanje i obnavljanje odnosa diljem svijeta.
Kao vodeći Američki sajam putovanja, prošli IPW-ovi su generirali više od 5,5 milijardi USD u budućim putovanjima povezujući američke izlagače s kupcima putovanja i medijima radi promicanja njihovih proizvoda i pregovaranja o budućem poslovanju, osiguravajući poziciju Amerike kao vodeće globalne turističke destinacije i prikazujući najbolje od onoga što SAD ima za ponuditi.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Najljepše gradske plaže u Americi

Moje putovanje u New York
Nove objave