Što je novoga u gradu anđela?

Autor članka:
Podijeli:

Kakva iznenađenja očekuju posjetioce?

Razlozi za putovanje u Los Angeles su beskrajni. Putnici dolaze na mjesto gdje se događa magija i snovi postaju stvarnost.

“Grad Los Angeles prolazi kroz transformacijske promjene koje će posjetitelji i građani Los Angelesa doživjeti na svakoj točki u 2024. godini, posebno putnici koji nisu posjetili u posljednjim godinama, od svjetski poznate gastronomije do velikih razvoja u sportu, zabavi, umjetnosti i više,” rekao je Adam Burke, predsjednik i izvršni direktor Los Angeles Turističke zajednice. “Nove generacije ostavljaju tragove po četvrtima diljem grada i energiziraju svaki kutak Los Angelesa, oblikujući naš grad u LA 2.0. Jedva čekamo da raširimo crveni tepih kako bi posjetitelji otkrili što Los Angeles ima za ponuditi.”

Globalni trendovi putovanja se mijenjaju. Putnici sanjare o vlastitim odmorima – označavaju restorane, uspoređuju destinacije i blokiraju kalendare.

Crenshaw slavi crnu baštinu ( Južni LA)

Crenshaw
Otvora se za javnost 2024. godine, vanjsko umjetničko i kulturno iskustvo vrijedno 100 milijuna dolara u srcu Crnog Los Angelesa preobrazit će 1,3 milje dugi Crenshaw Boulevard u prosperitetni trgovački koridor. Vanjski muzej će sadržavati zajedničke prostore i parkove sa više od 100 radova umjetnika poput Melvina Edwardsa, Maren Hassinger, Charlesa Dicksona i Artis Lane u istinski dinamičnom izražaju crne američke kulture u Sjedinjenim Američkim Državama.

Luna Luna

Nagrađivan Grammyjem glazbenik, poduzetnik i značajan kolekcionar umjetnosti Drake i njegova tvrtka, DreamCrew, stoje iza ovog uzbudljivog otvaranja koje označava prvi umjetnički zabavni park na svijetu – spašen i prvi put izložen u DTLA. Prije trideset i šest godina, “Luna Luna” je kratko predstavila svijetu fantastični zabavni park s vožnjama i atrakcijama nekih od najpoznatijih umova u umjetnosti i kulturi, uključujući karusel Keitha Haringa, paviljon u šumi Davida Hockneya, zrcalni zabavni park Salvadora Dalíja i panoramski kotač Jean-Michela Basquiata. Ovaj jedinstveni stvarni izum bio je izgubljen svijetu i vremenu- do sada. Luna Luna je otvorena od prosinca 2023. godine.

60 godina avantura tematskih parkova u Universal Studios Hollywood (The Valley)

Universal
Fantastično iskustvo za cijelu obitelj, Universal Studios Hollywood nudi posjetiteljima sve, od živih tura po studijima i interaktivnih igara do Čarobnog svijeta Harryja Pottera i novootvorenog Super Nintendo Worlda. Iako su Universal Studios Hollywood prvi put otvoreni kao filmski studio 1914. godine, tematski park će obilježiti svoj 60. rođendan 2024. godine. Za ljubitelje filmova, Svjetski poznata tura studija omogućuje vam da zavirite iza scene i vidite gdje su snimljeni omiljeni filmovi i televizijske emisije (i još uvijek se snimaju). Sada, posjetitelji su pozvani da vide originalni set Jupiter’s Claim iz najnovijeg horor epa Jordana Peelea, NOPE.

Cvjeta scena boutique hotela nudeći jedinstvene, dizajnom usmjerene, smještajne objekte

Los Angeles novo

Los Angeles doživljava procvat boutique hotela kojih je sve više. Usmjereni na dizajn nastavljaju privlačiti putnike u četvrtima diljem LA. Prilagođeni objekti poput The Astera u Hollywoodu i Vitorrja (od Gjelina Grupe) u Venice Beach nedavno su otvorili svoja vrata, uz već postojeće DTLA-e poput The Hoxtona, Hotela Per La, The Propera, The Winfielda i drugih. Potičući neprekidnu transformaciju DTLA-e, ovi boutique hoteli nude pažljivo osmišljena iskustva za goste s osjećajem za dom, scenične krovove i impresivne kulinarske programe kako za putnike tako i za stanovnike Los Angelesa.

Los Angeles Metro

Los Angeles novo

Nastavlja se širiti otvaranjem tramvajskih i podzemnih linija diljem grada. Prvi put predstavljen u lipnju 2023., regionalni sustav omogućuje putnicima putovanje od Istoka Los Angelesa do Santa Monice bez presjedanja. Sljedeći, metro sustav LA-e proširit će se na Westside s projektom proširenja ljubičaste (D linije). Ovaj ključni, visoko očekivani novi dodatak mreži Metroa dodat će sedam novih stanica i pouzdanu, brzu vezu između centra grada i Westsidea.

Nova, spektakularna arena Los Angeles Clippersa (Inglewood)

u godini 2024. vidjet ćemo otvaranje Intuit Domea, nove sportske dvorane za Los Angeles Clipperse s 18.000 sjedala, čija je izgradnja koštala 1,2 milijarde dolara. Ova arena uvodi novu eru sportske zabave te je san svakog ljubitelja košarke, s planovima za privatne lože uz teren, posebna mjesta iza pozornice, loft suite, trg ispred dvorane, koncertnu pozornicu, trgovine i još mnogo toga.

S 11 profesionalnih momčadi, LA je glavno odredište sportskog turizma

Los Angeles novo

Jedan grad, čak 11 profesionalnih sportskih momčadi. Čak i ako putnici nisu navijači LA sportskih momčadi, postoji značajna šansa da će njihova omiljena momčad igrati u Los Angelesu 2024. protiv Dodgersa, Lakersa, Sparksa, Clippersa, Ramsa, Chargersa, Kingsa, Galaxyja, LAFC-a, Angel City FC-a i novog Rugby FC Los Angeles. Kako sportski turizam nastavlja rasti, LA je dinamično odredište na kojem možete spojiti odmor s posjetom sportskoj utakmici.

U Los Angelesu ima nešto za svakoga, a upravo sada je savršeno vrijeme za planiranje posjeta. Za više inspiracije i preporuka o svim jedinstvenim doživljajima Los Angelesa u sedam regija, posjetite DiscoverLosAngeles.com.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Kako voziti po Americi ?

Što vidjeti Los Angelesu ?

Nove objave