Što vidjeti Los Angelesu ?

Autor članka:
Podijeli:

Grad zvijezda i anđela. Grad glamura i zabave. Idealna kombinacija lijepog vremena, plaža i urbanih kvartova, kulture i nezaboravnih tematskih parkova. Los Angeles.

Universal Studios

Što vidjeti Los Angelesu

Ovo je mjesto koje u Los Angelesu ne smijete propustiti. Posjet zabavnom parku Universal Studio jednostavno je neizbježan. Ovaj veliki filmski studio ujedno i tematski park. Zavirite iza kulisa setova nekih od najvećih filmskih hitova kao što su Jurassic Park, Terminator, Waterworld i uživati u uzbudljivim vožnjama i atrakcijama.

Disneyland

Što vidjeti Los Angelesu

Za najmlađe, mlade i sve ostale koji se osjećaju mladima zabavni park Disneyland je više desetljeća ne zaobilazno mjesto. Nalazi se u gradu Annenheim, južno od Los Angelesa. Da nije bilo Walta Disneya svijet bi bio manje zabavan, a crtani filmovi ne bi bili dio našeg odrastanja. Sve je to preneseno u živo, te za posjet treba odvojiti najmanje jedan čitav dan i večer kada je spektakularna parada koju slijedi vatromet.

Venice Beach

Što vidjeti Los Angelesu

Prekrasna plaža uz koji se proteže šetalište mjesto je koje je uvjek prepuno i nudi za svakoga ponešto. Kupanje, sunčanje, vožnja bicikla, skatea, barovi, restorani… najzanimljiviji dio su ulični umjetnici koji će vas oduševiti.

Beverly Hills

Što vidjeti Los Angelesu

Kvartom gdje žive poznati i bogati najbolje se provozati autom. U blizini se je i poznata losanđeleska shopping ulica Rodeo Drive, ali pazite cijene ovdje nisu za svaki novčanik. Po gradu su organizirane ture koje vas vode do kuća poznatih osoba, ali imate li veliku želju vidjeti neku od zvijezda ili njihovo imanje iz bliza ograde i zidovi koji ih čuvaju od znatiželjnih pogleda spriječit će vas  u tome.

Santa Monica

Što vidjeti Los Angelesu

U Santa Monici zanimljiva je promenada s mnoštvom trgovina i restorana. Dovoljnoje i samo prošetati i uživati u zanimljivim i jedinstvenim izvedbama uličnih zabavljača.

 Šetalište slavnih

Što vidjeti Los Angelesu

Zvijezde nikada neće prestati plijeniti pažnju kako na filmu, sreijama tako i na društvenim mrežama. Svakao mjesto kojim dok ste u gradu morate prošetati i napraviti fotku pored zvijezde svog omiljenog glumca ili glumice.

Natpis Hollywood i Griffith Observatory

Što vidjeti Los Angelesu

Natpis koji je zaštitni znak grada jednostavno morate vidjeti, ali i naći idealno mjesto za ga dobro fotografirati.

Što vidjeti Los Angelesu

Možda je najbolje mjesto za to upravo Griffith Observatory, sa kog je pogled fantastičan, a i još je jedna od atrakcija koje u Los Angelesu ne smijete propustiti.

Walt Disney Concert Hall

Što vidjeti Los Angelesu

Impresivna zgrada, posebno zanimljiva ljubiteljima umjetnosti. Radovi na dvorani su trajali 11 godina, uloženo je 274 milijuna dolara, napravljeno preko 30.000 arhitektonskih crteža, potošeno 300 tona matica i šarafa, 12.500 čeličnih panela…

Sunset Strip

Što vidjeti Los Angelesu

Sunset Strip je na brežuljku u sjevernom dijelu Zapadnog Hollywooda. Ovdje ćete naći mnoštvo kafića, a pogled na blještava svjetla grada koja se pale u sumrak odavde je prekrasan.

Travel Advisorlifestyle

Posjetite naš YouTube kanal.

Južna Kalifornija  – top 5 mjesta za uživanje

https://www.travel-advisor.eu/disneyland-dize-cijene/

Kennedy Space Center je najspektakularniji muzej današnjice

Nove objave