Što nudi Varaždin ?

Autor članka:
Podijeli:

Varaždin je lijep i zanimljiv u svako godišnje doba, ali ljeto ipak ima posebni zov na zabavu i druženje. Kao i svake godine, varaždinsko ljeto biti će prepuno događanja, koncerata, aktivnosti, zabave, kulture, sporta  i užitka okupljenih u već tradicionalnu manifestaciju “Ljeto u Varaždinu”.

 

Ljeto u Varaždinu trajat će gotovo dva mjeseca – od 15. lipnja do 10. kolovoza, programi će se održavati na čak deset lokacija, a u njihovo osmišljavanje i organizaciju je uključen cijeli niz partnera – Turistička zajednica grada Varaždina, Koncertni ured, Gradski muzej, Pučko otvoreno učilište, HNK u Varaždinu, Aquacity, Zajednica sportskih udruga, Gradski bazeni, Centar za mlade, agencija PR Lady i drugi.

Ukupno će se održati više od 100 različitih događanja i programa, a na web stranici TZ Varaždinske županije, redovito će se objavljivati ažurirani programi za svaki tjedan.

Program ljeta u Varaždinu možete preuzeti OVDJE. 

PREPORUKA TOP EVENTA:

Croatian International Airshow Varaždin – CIAV 2018.
Uživajte u aero spektaklu ovaj vikend!

 

Preleti nadzvučnih borbenih zrakoplova, atraktivni program akrobatskih grupa – Krila Oluje i Orlik iz Poljske, simulacije zračnih bitaka, vratolomije poznatih zračnih asova, padobranski desanti i raznovrstan popratni program, bit će tek dio spektakularnog programa na ovogodišnjem varaždinskom aeromitingu, koji će biti održan 21. i 22. srpnja na aerodromu Varaždin.

Varaždin, grad duge i bogate zrakoplovne tradicije, svoj je prvi aerodrom uredio još 1930, godine, kada je na travnatu pistu u Vinokovčaku sletio Klemm-25 kojim je pilotirao Vid Kršlović. Te je godine bio organiziran i prvi aeromiting s uzbudljivim “zračnim krštenjima“. Brojne su generacije Varaždinaca – zaljubljenika u zrakoplove i zrakoplovstvo nastavljale zrakoplovnu tradiciju, pa je Aeroklub Varaždin, primjerice, u drugoj polovici prošlog stoljeća, zahvaljujući entuzijazmu našeg poznatog pilota Milana Šimeka, uspješno organizirao u cijeloj Europi poznati – aeropiknik.

Nastavljajući ovu dugu tradiciju Aeroklub Varaždin je posljednjih godina organizator CIAV-a (Croatian International Airshow Varaždin), međunarodne zrako- plovne priredbe koja će ove godine, zahvaljujući partnerskom odnosu našeg kluba s Ministarstvom obrane i Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, imati sasvim novu dimenziju  kvalitete i atraktivnosti. Stoga dođite na CIAV 2018. – jedan od  najuzbudljivijih aeromitinga u ovom dijelu Europe.

Informacije pronađite ovdje

Turistička zajednica Varaždinske županije

Facebook TZ Varaždinske županije

Travel AdvisorHrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Papuk: Zašto je planinski hlad bolji od vrućih plaža

https://www.travel-advisor.eu/od-ivanjskog-krijesa-do-rodendanskog-bala-karlovacko-ljeto/

Kampirajte u Zlatnoj dolini – odmorite tijelo i duh od ljetne gužve

 

Nove objave