Travel AdvisorTravel Advisor

Što nudi Varaždin ?

Varaždin je lijep i zanimljiv u svako godišnje doba, ali ljeto ipak ima posebni zov na zabavu i druženje. Kao i svake godine, varaždinsko ljeto biti će prepuno događanja, koncerata, aktivnosti, zabave, kulture, sporta  i užitka okupljenih u već tradicionalnu manifestaciju “Ljeto u Varaždinu”.

 

Ljeto u Varaždinu trajat će gotovo dva mjeseca – od 15. lipnja do 10. kolovoza, programi će se održavati na čak deset lokacija, a u njihovo osmišljavanje i organizaciju je uključen cijeli niz partnera – Turistička zajednica grada Varaždina, Koncertni ured, Gradski muzej, Pučko otvoreno učilište, HNK u Varaždinu, Aquacity, Zajednica sportskih udruga, Gradski bazeni, Centar za mlade, agencija PR Lady i drugi.

Ukupno će se održati više od 100 različitih događanja i programa, a na web stranici TZ Varaždinske županije, redovito će se objavljivati ažurirani programi za svaki tjedan.

Program ljeta u Varaždinu možete preuzeti OVDJE. 

PREPORUKA TOP EVENTA:

Croatian International Airshow Varaždin – CIAV 2018.
Uživajte u aero spektaklu ovaj vikend!

 

Preleti nadzvučnih borbenih zrakoplova, atraktivni program akrobatskih grupa – Krila Oluje i Orlik iz Poljske, simulacije zračnih bitaka, vratolomije poznatih zračnih asova, padobranski desanti i raznovrstan popratni program, bit će tek dio spektakularnog programa na ovogodišnjem varaždinskom aeromitingu, koji će biti održan 21. i 22. srpnja na aerodromu Varaždin.

Varaždin, grad duge i bogate zrakoplovne tradicije, svoj je prvi aerodrom uredio još 1930, godine, kada je na travnatu pistu u Vinokovčaku sletio Klemm-25 kojim je pilotirao Vid Kršlović. Te je godine bio organiziran i prvi aeromiting s uzbudljivim “zračnim krštenjima“. Brojne su generacije Varaždinaca – zaljubljenika u zrakoplove i zrakoplovstvo nastavljale zrakoplovnu tradiciju, pa je Aeroklub Varaždin, primjerice, u drugoj polovici prošlog stoljeća, zahvaljujući entuzijazmu našeg poznatog pilota Milana Šimeka, uspješno organizirao u cijeloj Europi poznati – aeropiknik.

Nastavljajući ovu dugu tradiciju Aeroklub Varaždin je posljednjih godina organizator CIAV-a (Croatian International Airshow Varaždin), međunarodne zrako- plovne priredbe koja će ove godine, zahvaljujući partnerskom odnosu našeg kluba s Ministarstvom obrane i Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, imati sasvim novu dimenziju  kvalitete i atraktivnosti. Stoga dođite na CIAV 2018. – jedan od  najuzbudljivijih aeromitinga u ovom dijelu Europe.

Informacije pronađite ovdje

Turistička zajednica Varaždinske županije

Facebook TZ Varaždinske županije

Travel AdvisorHrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Papuk, za one koji vole planinski hlad umjesto vrućih plaža

Od Ivanjskog krijesa do Rođendanskog bala – karlovačko ljeto

Kampirajte u Zlatnoj dolini – odmorite tijelo i duh od ljetne gužve

 

Previous articleOrlando je zabavni centar svijeta – 7 najboljih atrakcija
Next articleEgipat – arheolozi otkrili drevnu radionicu za mumifikaciju