Što raditi u Budimpešti ?

Autor članka:
Podijeli:

 

 1. Posjetite terme i kupališta

Za dame, pa i gospodu, koji vole uživati  i u potrazi su za opuštanjem, najljepše je otići u toplice. Budimpešta je jedini veliki grad u svijetu koji ima fontane sa ljekovitom vodom. Na području grada je 118 termalnih izvora i svakako treba uživati u njima.

Što raditi u Budimpešti

 1. Budimski dvorac

U ovom dvorcu smjestila se Nacionalna galerija i Povijesni muzej Budimpešte.  Impresivan je i vrijedi ga obići u dvadestominutnoj šetnji. Svakako treba prošetati i okolicom. Postoji i vlakić koji je posebno zanimljiv u slučaju da pada kiša.

Što raditi u Budimpešti

 1. Most Széchenyi

Ovaj most preko Dunava povezuje Budim i Peštu. Šetnja ne traje dugo i izvrsna je prilika za snimiti sjajne fotografije. Sa njega se pruža prekrasan pogled na grad i dvorac Buda.

 1. Fisherman’s Bastion

Ovdje je kao na setu kakvog Disneyevog filma. Bajkoviti tornjevi savršeno su romantičan prizor. Sagrađen je u 19. stoljeću kao promatračnica. Danas je jedna od znamenitosti grada koju morate vidjeti. Odavde se pruža spektakularan pogled kako danju, tako i noću.

Što raditi u Budimpešti

 1. Cipele na Dunavu

Ovo je spomen na 3500 ljudi, od čega 800 mađars kih židova koji su ubijeni i bačeni u Dunav za vrijeme Drugog svjetskog rata. Skulptura je na desnoj obali rijeke i zaista je emotivan prizor.

Što raditi u Budimpešti

6. Mađarski parlament

Parlament se nalazi na obali Dunava. Najveća je zgrada u Budimpešti, a sagrađen je prije više od sto godina.

Što raditi u Budimpešti

 1. Barovi u ruševinama

Nezaobilazno mjesto tijekom posjeta Budimpešti. Prije desetak godina napuštene zgrade židovske četvrti pretvorene su vibrantne barove koje su dekorirali gradski umjetnici. Mjesto je toliko popularno da se ponekad mora čekati na ulaz u neki od barova.

 1. Trg heroja

Hősök ili Trg heroja najveći je trg u Budimpešti. Nalazi ne na kraju Avenije Andrássy. Ostat ćete impresionirani skulpturom koja ga krasi, a sagrađen je 1896.

Što raditi u Budimpešti

 1. Dvorac Vajdahunyad

Dvorac Vajdajunyad nalazi se u gradskom parku i jedno je od najromantičnijih mjesta u gradu. Kao dvorac iz bajke. U njemu možete razgledati brojne kolekcije i izložbe, kao i prošetati prekrasnim vrtovima.

 1. Šetnja Avenijom Andrássy

Uživajte u ugodnoj šetnji šik ulicom koja povezuje centar grada i Gradski Park. Prepuna je cvjećarni, finih butika, slatkih barova i restorana. Sigurno ćete uživati.

Što raditi u Budimpešti

 1. Krstarenje Dunavom

Provedite prekrasno popodne krstareći rijekom Dunav. Putem ćete vidjeti mnoge atrakcije i znamenitosti. Lijepo je vidjeti grad sa rijeke iz posve drukčije perspektive.

Što raditi u Budimpešti

 1. Kuća terora

Kuća terora nalazi se na Aveniji Andrássy. Muzej je koji portretira dva perioda mađarske povijesti i pomaže nam je razumjeti. Komemoracija  je žrtvama mučenim i ubijenim na ovom mjestu.

 1. Glavna Tržnica

Ukoliko uživate u hrani, glavna gradska tržnica mjesto je koje morate posjetiti. Ovdje ćete naći sve što Mađari jedu i tako još bolje upoznati kulturu u kojoj se nalazite. Na drugoj etaži možete nabaviti suvenire.

Što raditi u Budimpešti

 1. Božićni sajam

Ukoliko idete u Budimpeštu zimi, u doba blagdana, uživajte na Božićnom sajmu uz tradicionalna jela na kućicama. Održava se u samom centru grada, na Trgu Vörösmarty. Popijte koju čašu kuhanog vina da vas ugrije za vrijeme šetnje.

Što raditi u Budimpešti ? Grad je zanimljiv i zabavan u svako doba godine stoga nikad nije loše posijetiti ga i uživati par dana u bogatoj ponudi mađarske metropole.

Posjetite naš YouTube kanal.

Noćni život Budimpešte: Studentski pool tulumi u bazenima i ruin pubovi

 

Budimpešta u zagrljaju Dunava

Lyon – što vidjeti?

Nove objave